Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

16 november 2009

trui et les autres … une belle histoire

(English text below)

‘k Ben nog behoorlijk moe van gisteren (verslag volgt later), maar ‘k wil dringend het volgende laten weten.

Je moet eens gaan kijken naar dit bericht op de blog van Mariemoo. Mij viel direct het mooie  textielsnoer op. Ikke dus gemaild naar Marie dat ik daar wat meer wou over weten.

Het is een juweel van Trui Demarcke, textielkunstenares. Toeval wil, dat Trui sinds afgelopen weekend en nog zeker tot nu zondag (wordt waarschijnlijk verlengd) haar wandtextiel (vilt) exposeert in ’t Aksent , Hoogpoort, Gent. Ik ben zaterdag nog gaan kijken en kreeg een rondleiding van Trui zelf!!! Whaw! Ik ben echt onder de indruk … ik heb niet vaak het gevoel dat textielwerk kunst kan zijn, maar hier heb ik het wel. Het monumentale werk komt ook bijzonder goed tot zijn recht in de ruimtes van ’t Aksent.

Trui is een veelzijdige vrouw, denk ik. Ze werkt met uitbundige kleuren, maar ook met heel sobere zwart/wit contrast. En elk werk heeft een verhaal.

Ga absoluut eens naar haar website kijken. Hieronder een foto van haar met één van haar wanddecoraties op de achtergrond (foto’s via Google Images geplukt).

Dus, zeker tot eind deze week nog te bekijken in ’t Aksent (volg de site van ’t Aksent of die van Trui voor meer info).

Trui’s sjaals, hoeden en nog meer wandtextiel zijn ook te zien in Brugge tijdens de manifestatie ‘Le cri de l’Ane’ in de Ezelstraat 15 in Brugge, op 20/21/22/28 en 29 november as.

Wie je daar ook te zien krijgt is Lie Vandrie. Poëtische, speelse kettingen in porselein en vilt. Héééééééél mooi! ‘k Wil er zo eentje ! 😉 Bezoek haar website en krijg ook maar goesting!

I would like very much to introduce to you two Flemish artists I only recently discovered myself.

First is Trui Demarcke. She’s a really great textile artist. She makes hats, scarfs, textile jewellery and fabulous textile decorations. Please, feel free to visit her website.

Another lady jeweller is Lie Vandrie. She makes very delicate jewellery in porcelain. Really great! This is her website.

Work of both artists can be seen in Bruges, Ezelstraat 15, on November 20/21/22/28 and 29th.

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress