Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

29 maart 2009

nieuwe ringen / new rings

Filed under: Algemeen — Veerle @ 8:31 pm

(English text below)

’t Is hier nogal stilletjes op mijn blog, vind ik zelf. Maar dat betekent niet dat ik zelf ben stilgevallen 😉

De workshopreeks in het Miat is volop bezig, de tentoonstelling bij mijn maatje Fleurfatale (laatste weekend van april) wordt enthousiast voorbereid (wat een geluk dat mail bestaat… niet meer bij te houden hoeveel mails we al hebben uitgewisseld). Ik denk dat iedereen nu ongeveer een uitnodiging per mail heeft ontvangen. Ik zet ze ook nog wel op deze blog, maar wil je er eentje krijgen, of ben ik je vergeten … laat dan een reactie na op dit bericht, dan stuur ik dat nog op. Uiteraard is iedereen welkom!!!

In voorbereiding op deze tentoonstelling heb ik me ook een beetje bezig gehouden met kleinere juweeltjes. Ik vroeg me af hoeveel spullen ik zou kunnen haken uit vier bobijntjes van de Gütermann cordonnet … Vééél!!! ‘k Wil met die dingetjes kleine schilderijtjes maken om ze te presenteren … Foto’s volgen nog wel.

Eén van de invallen die ik kreeg, waren deze ringen. En ja, zo gaat dat dan, eentje is natuurlijk niet genoeg … 😉

It’s quite silent on my blog isn’t it? But this does not mean that I’ve become unemployed … I’m in the middle of a series of workshop in the Miat museum in the place where I live. And, together with Fleurfatale, we’re preparing a home party at her place. (will show you our invitation later this week).

Thinking of making smaller jewellery for the party, I wondered how many little pieces I could crochet of four bobbins of the Gütermann silk cordonnet .. a lot!!!

The above rings are one of the new ideas that popped up when thinking of small things. I intend to present all these small things of this series of ‘four bobbins’ s litte ‘paintings’… pictures will follow.

7 Comments »

 1. dag veerle, eerst en vooral wil ik je toch nog eens via hier laten weten dat ik je workshop bij het Miat heel leuk vind. De omgeving en de grote hoeveelheid aan prachtig gekleurde bobijnen geven mij inspiratie en door het haken voel ik mij weer tiener ook al bleef het toen bij het haken van allerlei tasjes en mutsjes. Ik vind je werk mooi en je kleurencombinaties heel aantrekkelijk. Goe bezig zeggen ze in Gent 🙂
  Véronique

  Reactie by Véronique — 30 maart 2009 @ 8:25 am

 2. bedankt voor de uitnodiging! Ik kan jammer genoeg niet komen, maar wil jullie beide toch veel succes wensen.

  Reactie by dominique — 30 maart 2009 @ 12:58 pm

 3. leuke ringetjes, toffe kleurencombo’s, ik zou het nog leuker vinden moesten ze een naam hebben, bijvoorbeeld whirling flowers of zo, ik vind het zelf tof om een naam te geven aan mijn creaties, niet altijd even gemakkelijk, maar je leegt er een bepaalde sfeer mee aan je creaties…

  Reactie by fleurfatale — 30 maart 2009 @ 1:46 pm

 4. Veel succes met al die drukke activiteiten en prachtige creaties!

  Reactie by ingermaaike — 31 maart 2009 @ 7:13 am

 5. These rings look great! Good luck with all the preparations for the exibition, wish I could come!

  Reactie by Star of the East — 31 maart 2009 @ 8:38 am

 6. Lovely rings !!

  Reactie by P8 — 31 maart 2009 @ 10:35 am

 7. the ring is beautiful!!

  Reactie by jealousydesign — 31 maart 2009 @ 12:52 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress