Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

26 november 2008

er was eens … / once upon a time …

Filed under: Algemeen,inspiratie (textiel),kleur — Veerle @ 6:09 pm

Er was eens … een behoorlijke tijd geleden, nog vooraleer er sprake was van de eerste reeks workshops in het Miat. Ik liep toen zelf wel met goesting rond om eens een workshop te geven. Met mijn eigen fijne draadjes een volledig snoer haken, leek me niet haalbaar. Dus zocht ik middelen om ‘sneller’ (is nog relatief) te werken en maakte ik mijn eerste kralen in zijden stof.

Dit is het snoer van toen, het ligt al meer dan een jaar in een plastieken zakje  ligt te wachten op een bestemming:

Van het gehaakte lint was ik wel tevreden, van het rijgen van de kralen niet. De zijden rijgdraad rekt sowieso (ook na het vooraf uitrekken) en kralen die niet mooi naast elkaar aansluiten, vind ik niet netjes afgewerkt.

Later leerde ik bij Zahia parels knopen. Het had een oplossing kunnen zijn voor dit soort van snoer. Maar eer je het echt goed doet, moet er toch meer oefening aan vooraf gaan. En ook, ik werk met zoveel verschillende kralen (met vooral een verschillende dikte van gaatje of boring) dat het moeilijk wordt om dit mooi te knopen.

Afgelopen weekend heb ik het snoer gewoon helemaal los geknipt. De lessen van de kleuranalyse indachtig, heb ik er twee groepjes mee gemaakt. Alles wat eerder koud van kleur was, alles wat eerder warm van kleur was. Bestaand materiaal heb ik verder aangevuld met passend garen, andere kralen en ringen.

Het koude hoopje:

En het warme hoopje:

Al opgemerkt dat ik tegenwoordig ook wel koper gebruik? Deels onder invloed van de kleuranalyse, deels onder invloed van Fleurfatale die vaker met koper werkt (met dank voor de kruisbestuiving!). Ik heb moeten leren dat materiaal graag te zien en te gebruiken. Op Etsy heb ik handgemaakte ringen gevonden en inmiddels al bijbesteld … zo mooi vind ik die.

Aan de slag dus. Twee snoeren voor de prijs van één of hoe inspiratie soms gekke sprongen maakt.

Dit is het koude snoer:

En dit is het warme snoer:

This is the story of a necklace that has been waiting for further use for more than a year. I originally made it as an example for workshops. As my crocheted jewellery takes too much time to make one within the hours of a workshop, I was trying out other ways to make a less time consuming necklace (combinations with silk fabric beads and stone beads).

The first picture is the original necklace as such.

The second shows on what I was not satisfied: you still see the beads’ lacing.

Last weekend I cut the necklace apart and divided the material into two heaps: the more cold colours and the more warm ones (picture three and four). I added some more materials: other threads and beads.

As you can see I start working with copper. This is a material that I had to learn to love. I started using it partly influenced by the colour analysis I had some weeks ago. And also by seeing Fleurfatale’s work, she often uses copper findings, which I like. On Etsy I found some very nice handmade findings.

And I made two new necklaces of it (pictures five and six).

2 Comments »

  1. mooi, mooi Veerle!!!
    Wanner begint de verkoop bij Sjamma? , ik wil de eerste keuze hebben :-))))

    Reactie by fleurfatale — 26 november 2008 @ 8:36 pm

  2. ha nee, de nonkel is pol van o. 🙂
    en dnakjewel voor je comment!

    Reactie by isis — 27 november 2008 @ 1:17 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress