Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

21 november 2008

weekendje gent/ this weekend in gent

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen,shopping,tentoonstellingen — Veerle @ 4:32 pm

Dit weekend wordt het startschot gegeven van de cadeautjestijd. ‘k Weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik beleef wel meer plezier aan ‘alternatief’ winkelen. Waarmee ik bedoel: zelfgemaakte dingen, fairtrade dingen, …

De Bazar op de Steinerschool in Gent (Kasteellaan) is traditioneel een plek met veel creatief talent. Altijd gezellig. En ja, ook daar vallen er lekkere dingen te eten en te drinken ;-))

Praktisch: zaterdag 22 november 08 van 11u tot 20u – zondag 23 november van 11u tot 18u.

Graag exta aandacht voor de deelnemers die ik er ken:

Fleurfatale, mijn maatje voor Miat-vernissages en suppliesshopping. Kijk maar eens naar haar blog: veel moois en speciaal voor de Bazar heeft ze nog meer van haar grenzeloze ideeën uitgewerkt!

De Vuurkorf: Isabel is een meester in het papierscheppen! Vorig jaar kocht ik er een bijzonder mooie verpakking voor een fles wijn, in handgeschept papier en met een passende leuke tekst op bovendien. Ze heeft ook theelichtjes, originele kaartjes, boekjes,… Meer info via haar blog hier.

Ook Rita staat er. Haar ken ik via Sjamma. En het is zij die voor mij  zijde spint. Ze spint ook wol, verft ze zelf, twijnt ze samen met zijde, enz… echt mooi materiaal voor de brei- en weeffanaten onder ons.

Ook de eindejaarsbeurs ten voordele van de palliatieve afdeling van het St. Lucasziekenhuis is een jaarlijks weerkerend creatief vuurwerk. Eveneens dit weekend bij de paters Augustijnen, Academiestraat 1, Gent (rechtover de Academie en de vroegere brandweerkazerne van Gent). Nu zaterdag en zondag van 10u tot 18u (met dank aan Katrien voor de info)

En ook nog dit. Deze avond opent in het Design Museum een foto/juwelen tentoonstelling ‘Sjalom-Sjalaam – Ontmoeting rond juwelen’, met werk van vier Gentse juweelontwerpers waaronder Ingrid Adriaenssens. Deze tentoonstelling wil een ontmoeting tot stand brengen tussen de Joodse en de Marokkaanse cultuur met respect voor de eigenheid van de eigen cultuur. Meer info hier op de site van het Designmuseum.

En omdat een blogbericht met enkel tekst toch een beetje saai is, hierbij nog een pittig detail van een nieuw halssnoer van mij … worden jullie nu al wat curieus om mijn eindejaarscollectie te zien? 😉

This post is about a holdiday fair in Gent this weekend and a new exhibition that’s opening tonight in the Gent Design Museum.

On the picture, a detail of a new necklace of mine … just to make people eager to see my holiday collection 😉

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress