Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

15 november 2008

a room of one’s own

Filed under: Algemeen — Veerle @ 10:19 pm

Drie jaar geleden hebben we hier in huis wat verbouwingen gedaan. De zolderkamer is nu van mij (alhoewel er ook wordt gelogeerd, ge-X-boxed, naar een tweede TV gekeken,…). Aan de muur net voor je mijn kamer binnenkomt hangt deze tekst van Virginia Woolf: “A woman must have money and a room of her own”…

Ik probeer het hier een beetje ordelijk te houden, maar dat lukt langs geen kanten. Ik gun jullie een inkijk:

Aan die tafel ben ik nogal gehecht. Het is een tafel uit mijn ouderlijk huis (ik denk dat ze er al was sinds het huwelijk van mijn ouders in 1955). Ze heeft ook lang in huis gestaan en er zijn nogal wat brandvlekjes van sigaretten op. Een herinnering aan mijn vader. Wat ligt er allemaal op?

Gezien de vele positieve leuke reacties op het blaadjessnoer, heb ik er nog eentje gemaakt in paarse tinten, er liggen ook twee ringen gekocht op Etsy (eentje van Karlita en eentje van Nanouke), er liggen nog steeds de bloemenbroches die een speldje moeten krijgen, er liggen nog zijden kralen die een ring moeten worden, er ligt een mandje met scharen en juweeltangen, haaknaalden, zilver- en koperdraad, enveloppes van over de hele wereld met Etsy-aankopen,.. En wat een geluk, ik hoef dat niet altijd op te ruimen, mag gewoon blijven liggen.

En waar staat dat kamertje? Midden één van de meeste authentieke steden van de wereld!!! Het National Geographic Traveler Magazine, stelt elk jaar een lijst op van de meest authentieke historische bestemmingen van de wereld. Er werden dit jaar 109 bestemmingen uitgekozen en daarvan staat het historische centrum van Gent op de derde plaats!!!!

Lees maar wat een internationaal panel te zeggen heeft over mijn favoriete stad:

“An interesting range of cultural experiences: churches, medieval castle museums, and rich painting collections, well-preserved and -presented.”

“A gloriously eclectic city, with an excellent mix of old and new buildings. Needs to work on interpretation and signing to explain and thus help conserve its treasures. Much improved fabric.”

“Unlike its neighbor Bruges, Ghent has retained the character of a functioning city rather than an open-air museum.”

“Aesthetic appeal is high particularly because the city has not turned into a mono-economy of tourism.”

Op de website van National Geographic Traveler Magazine, kan je hier meer over lezen (o.a. dat Gamla Stan in Stockholm op de 7de plaatst staat… en daar ga ik in januari nogmaals heen).

Above you can see the table on which I’m working daily. As you can see: lots of materials, unfinished projects, inspiring Etsy supplies,… Just before entering my room there is this text of Virginia Woolf: “A woman needs money and a room of one’s own”.

Well, this is just an introduction to point especially to my readers from abroad, where this room of mine is situated. It’s in the town (Gent, Belgium) that’s on the third place of this year’s list of most authentic historic destinations of the world. On the website of National Geographic Traveler Magazine you can read more on this list. And what’s more: from this room of mine I can see some of the towers of the city centre! Lucky me!

2 Comments »

  1. Ik geef ze daar gelijk over Gent. Elke keer als ik daar kom, ben ik blij dat het zo’n mooie stad is, en vraag ik me af waarom ik dat niet zag toen ik er 30jaar geleden zelf woonde…
    En Stockholm in de winter! Hopelijk ligt er sprookjesachtig veel sneeuw…

    Reactie by dominique — 15 november 2008 @ 11:19 pm

  2. hmm, wou dat ik ook zo’n zolderkamertje had….
    ben je nog op zoek naar een vogeltje om in je kamertje te hangen (met een leuk gedichtje bij?) :-))))

    Reactie by fleurfatale — 16 november 2008 @ 4:53 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress