Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

17 oktober 2007

le nouveau fil est arrivé

Filed under: Algemeen,materialen — Veerle @ 7:28 pm

nieuwe-draden-zweden.jpgHet duurde blijkbaar weer even voor ik mijn drive terug vond om weer aan het ontwerpen te slaan. By the way, het is deze maand drie jaar geleden dat ik met deze gehaakte sieraden begonnen ben…..en ik heb er nog steeds veel zin in!

Nieuwe draden en een bestelling hebben mij weer een vat vol inspiratie bezorgd.

Ik heb inmiddels een foto genomen van het zijden garen dat ik Stockholm kocht. Het was een winkeltje in Gamla Stan, waar naast die zijde ook veel bijzondere wol werd verkocht en de afgewerkte producten van de designer. Ik heb sterk de indruk dat dit ook sarisilk (zie bericht van 23 juni 2007) is, het materiaal en hoe de draad er uitziet zijn een sterke aanwijzing in die richting. Enkel de kleursamenstelling is verschillend. Het zijn niet een heleboel kleurtjes door mekaar, maar een waaier van tinten die zeer goed harmoniëren. Het viel mij toch wel op dat er in Stockholm wel meerdere winkels waren met handwerkmateriaal, maar ook en vooral winkels waar handgemaakt spul werd verkocht (breiwerk, weven, houtsnijwerk, …). Het was mijn eerste (maar niet mijn laaste) aankoop, nauwelijk een uur of twee na de landing.

nieuwe-draden-handgesponnen.jpgAfgelopen weekend kreeg ik ook de eerste konen handgesponnen zijde die ik had besteld (zie bericht van 1 augustus 2007) : ecru, aubergine en rood. Voorlopig heb ik enkel de tweedraads gekocht, daar wil ik even één en ander mee uitproberen. Aangezien het bijna mijn ‘handelsmerk’ is om met haaknaald nr. 1 te haken, wil ik daar toch niet te veel van afwijken. De kleuren zijn zeer mooi. Ze is momenteel zwarte zijde aan het spinnen….ben blij met het rood en het zwart , want de oude zijden cordonnet in die kleuren is nauwelijks te vinden.

Toeval of niet : deze week bestelde een vriendin (die van het snoer uit het bericht van  22 september 2007) een  nieuw snoer. De opdracht is : het moet echt rood zijn, met een hanger en het moet klingelen. Er is dus al direct aanleiding om met de handgesponnen zijde aan de slag te gaan. De tweedraad is  goed te verwerken met haaknaald nr. 1,5. Ik ben inmiddels al begonnen met het haken van het touw dat het snoer vormt. Ik vind het wel mooi, maar het is uiteraard minder gelijkmatig dan het haakwerk in cordonnet. Maar tezelfdertijd vind ik juist dàt ook inspirerend : oneffen en echt gladde gelijkmatige draad combineren. Het is zoiets als het combineren van het doffe linnen met de glanzende zijde uit het bericht van 1 augustus 2007.

Tot binnenkort dus voor de oplossing van het raadsel : het is rood en het klingelt….

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress