Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

31 oktober 2009

a real gallery …

Filed under: Algemeen — Veerle @ 11:20 am

(English text below)

Achter de schermen van deze blog, ben ik alweer volop bezig met mijn African Diva’s collectie. De voorbije weken ben ik volledig gegaan voor de voorbereiding van de beurs in Leuven en de tentoonstelling in Halle over twee weken.

Het kriebelt heel erg. De volgende maanden wil ik nog eens wat ‘artistieker’ bezig zijn. Hop naar een grootser project dus. Trouwens, deze week is op dat vlak het voorwoord geschreven van een mooi liefdesverhaal  … maar daarover later meer 😉

Alles wat nog niet gefotografeerd was, heb ik twee weken geleden aan het kunstig oog van onze zoon toevertrouwd. En ik ben geweldig gelukkig met wat hij uit zijn fototoestel heeft getoverd. De volgende berichten op deze blog, zullen dus vooral fotowerk zijn.

Hier is het eerste van een reeks asymmetrische snoeren:

De keramieken kralen, zijn die welke ik kocht op een markt in Bretagne. ’t Is altijd genieten om te snuffelen in her en der aangekochte materialen.. vakantiegevoel komt er een beetje van terug.

Je kan bovenstaande foto’s in full size bekijken op de fotopagina van mijn website, vanaf hier.

A few weeks ago, I gave some of my recent asymmetrical necklaces to my son, in order to make pictures of them. He gets extra pocket money for this job.

From here onwards, you can watch the above pictures in full size.

In my workplace I’m busy with my African Diva’s collection, these are really time consuming designs … so there is not something to show or to tell every day. Perfect time to show you pictures of what I did the previous weeks.

28 oktober 2009

looking back …

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen,shopping,tentoonstellingen — Veerle @ 7:20 pm

(English text below)

Leuven was heerlijk! De locatie van Stiel en Stijl was top! Een prachtig herenhuis (vlakbij het station – Koning Leopold I straat, 50) dat een tijd leeg stond en alzo ruimte kon bieden voor de beurs. Eind november opent er een interieurzaak ‘L’Etude’. Je zal er op vrijdag ook een lekkere hap kunnen eten aan de gastentafel van Christine … ik denk dat het een aanrader wordt (heb zelf heerlijke soepen en taartjes gegeten).

En, als immer op dergelijke beurzen, heerlijk om passies te delen met andere vrouwen. Zag ook een aantal bloglezeressen voor de eerste keer. En ook Marie van Mariemoo! Allemaal bedankt om langs te komen!

Foto’s zeggen meer (ben niet tevreden over mijn foto’s, maar ’t is beter dan niks).

Geïnspireerd door mijn nieuwe bamboe-displays, heb ik nog meer bamboe spullen gebruikt om mijn tafel te schikken: sushi-matjes, placemat, pannendragers, … zag er wel goed uit vond ik. Ik hou het bij voor een volgende gelegenheid.

Een blik op de stand van andere deelnemers (één van de lampenkapjes staat inmiddels bij mijn thuis!):

Vanaf hier kan je alle foto’s zien.

The pictures above give an impression of the craftfair I attended last weekend.

I enjoyed it a lot. Meeting other passionate creative women is always fun.

From here onwards, you can see all the pictures.

22 oktober 2009

weekend vibes …

Filed under: Algemeen,shopping,tentoonstellingen — Veerle @ 5:01 pm

(English text below)

Ik ben klaar voor een weekendje Leuven! Hele namiddag bezig geweest met alles uit te zoeken voor de Stiel en Stijl-beurs.

Ik heb drie hoopjes gemaakt: eentje met inpakmateriaal, eentje met spullen om de tentoonstellingstafel in te richten en eentje met mijn juwelen. Nu moet ik dat nog allemaal in een caddy en een reistas krijgen… want ik ben aangewezen op de trein om naar Leuven te reizen.

‘k Mag niet vergeten ook nog een haakwerkje  bijeen te zoeken … voor op de trein! En voor eventuele rustige momenten op de beurs. Bezoekers zien trouwens graag met wat voor materiaal ik werk en hoe fijn mijn haaknaald is.

Een voorsmaakje? (wat meteen ook illustreert dat ik er echt zin in heb!).

Nog een flink aantal oorbelletjes gemaakt, naast de staafjes zijn er ook een nieuwe reeks met gehaakte bollen. Ik heb ze gewoon verzameld in een kokosschaaltje … ben nu al curieus hoe de bamboedisplay er zal uitzien, zo vol oorbellen. Voor de fun heb ik dat schaaltje oorbellen eens gewogen: bijna 200 gr ;-).

De setjes ring/paar oorbellen zijn ook klaar om cadeau te geven. Het gekleurde handgeschept papier dat ik vastmaakte op het golfkarton is van De Vuurkorf.

En ook de verpakking is voorbereid: een mandje papieren bloemen (uit de Wereldwinkel) met raffia en een splitpen, klaar om een zakje te sluiten.

Tot in Leuven!!!! Ik ben er de hele tijd van de openingsuren.

Ik geef nog even de website van Stiel en Stijl voor alle info, klik hier.

En voor wie nog zou twijfelen … Er is ook het nieuwe Leuvense museum M dat kan bezocht worden. En hier kan je lezen welke leuke winkels ik bezocht toen ik vorig jaar in Leuven was.

I’m ready to pass this weekend in Leuven for the craft fair.

The above pictures should illustrate my enthusiasm to attend this fair.

I made extra earrings. just for the fun I weighed this cocodisplay: almost 200grs of earrings!

On the pictures you can also see how I present the ring/earring sets. And how I will close the bags: with a paper flower and some raffia ribbon.

Hope to see you there!

20 oktober 2009

stiel en stijl – uitnodiging!

Filed under: Algemeen,shopping,tentoonstellingen — Veerle @ 7:05 pm

(English text below)

’t Is inmiddels als een paar maand geleden dat ik van één van de vier dames van het Stiel en Stijl-collectief werd uitgenodigd om deel te nemen aan de beurs van komend weekend.

Uitgenodigd worden streelde uiteraard mijn ijdelheid 😉 … dus ja, laat ik dat maar wagen. Ik heb er echt wel zin in gekregen: de deelnemers zijn van diverse pluimage én met mooi werk . D’r zit wel spul tussen dat ik zelf zou willen, een tas van Bleu Céleste misschien, een trui van Dimanche à Bamako? … D’r zal af en toe een vriendin langskomen, zo kan ik zelf ook eens rondneuzen … verslag volgt volgende week.

Voilà, hier is de uitnodiging:

Op de website van Stiel en Stijl, kan je doorklikken naar de sites van de andere deelnemers.

Inmiddels stond er ook een kleine aankondiging in Weekend Knack en volgt er een reportage op ROB, de regionale televisie.

We hebben allemaal kleinere stukken geleverd voor het samenstellen van goodie-bags. Die zullen verloot worden onder de bezoekers aan de beurs.

Dus, graag tot volgend weekend in Leuven!

p.s. deze uitnodiging stuurde ik ook al rond via mijn mailgroep. Wil je ook per mail vernemen als ik iets doe (tentoonstellingen of workshops), laat me dan je mailadres weten via het contactadres dat je hier rechts bovenaan vindt.

This is about a craft fair I will attend in Leuven next weekend. Please check their website here.

18 oktober 2009

display

Filed under: Algemeen,shopping,tentoonstellingen — Veerle @ 5:54 pm

(English text below)

Ik heb nog wel wat Portugees materiaal om een blogbericht te vullen, maar met het oog op de beurs ‘Stiel en Stijl’ van volgend weekend, staat mijn kopke naar andere dingen… later dus.

Op een beurs is de ruimte om je spullen tot hun recht te laten komen, altijd beperkt. En als ik mijn snoeren op een hoopje leg, lijkt het nergens op. ‘k Ben dus op zoek gegaan naar juwelenhouders die ik mooi vind. En heb toch wat gevonden dat me beviel…

Het pak was geleverd toen ik van Lissabon terugkwam. En ja, zo gek zijn bloggers, ze kunnen zich inhouden om het pak open te doen tot de volgende ochtend, als er voldoende daglicht is voor een foto 😉 , want dat is leuk voor de blog. Zo te zien, heeft de douane zich weer geamuseerd: de plakkers hangen ‘netjes’ over de mooie postzegels.

En zo zien mijn bamboe standaards eruit:

Mét een reeks nieuwe oorbellen:

Om een beursstand tot leven te laten komen, probeer ik ook wat in de hoogte te werken. Tijdens mijn speurtocht o.a. dit gevonden: een oude textielstempel op een sokkel.

Er hangt één van mijn nieuwe snoeren op.

Voor wie graag meer ideeën opdoet voor het presenteren van juwelen: Fleurfatale heeft er twee blogberichten aan gewijd. Je kan ze hier en hier nalezen.

Ik moet ook nog dringend foto’s maken van de nieuwe snoeren van de voorbije weken … maar ’t is weer een lastig seizoen voor foto’s, er is nog nauwelijks daglicht als ik van mijn werk thuiskom. Misschien zoonlief nog eens aan het werk zetten?

I still have some Portuguese inspiration left for blogposts. But with the fair coming on next weekend, I ‘m busy with other things.

On a craftfair, space always seems too small to give every piece the attention it needs. So I thought of buying jewellery displays where I can put a lot of necklaces together in a nice way. And keep the rest of my table simple with only a few pieces.

I bought these bamboo displays. I’m so happy with them, can’t wait to see how they look with all my stuff on it.

I also try to give some volume in my booth. Look what I found. An old textile stamp on a standard. There is one of my new necklaces on it.

If you’re interested in jewellery displays, please check Fleurfatale’s blog. She devoted two posts to this subject. Yoy can read them here and here.

Urgently need to make pictures of my new necklaces and earrings … Oh, it’s so difficult now daylight is gone when I com back from work. Think I will ask my son to do the job …

11 oktober 2009

saudade

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen,shopping — Veerle @ 2:40 pm

(English text below)

Saudade, het onbestemde gevoel van de Portugezen. Ik kan er mij vandaag iets bij voorstellen: een temperatuurverschil van ongeveer 15 graden, geen blauw in de lucht, geen vis en geen Portugese wijn meer, werken ipv genieten op terrasjes, …

Ik leg dan maar een CD van Mariza (te beluisteren via haar website!) op … schitterende Fado-zangeres die ik al eens live aan het werk zag op het Bijlokefestival in Gent.

En op zo’n moment het resultaat van de shoppingtochten uitpakken, wil ook al eens wat helpen. In deze eerste blogpost over mijn trip naar Lissabon, toon ik dus wat aankopen …

Ik had op voorhand de blogs van Portugese ontwerpers uitgeplozen op zoek naar leuke winkeltjes. Eentje heb ik toch bezocht: ‘Rosa 78’ in de wijk Bairro Alto. Het winkeltje heeft enkel werk van Portugese ontwerpers in huis. O.a. van Mariela Dias, viltkunstenares wiens werk ik al een hele poos volg via haar blog (zie hiernaast rechts onder de rubriek ‘textile princesses’). Doordat er zodanig veel in de winkel was gestouwd, kwam niet alles echt tot z’n recht. Maar ik heb nu wel een echte Mariela Dias: het gsm-zakje op de foto.

Verder heb ik me ook laten verleiden door het groene snoer op de foto. Heel leuk: stevige kralen gemaakt van wax-touw. Het ontwerp is van Fio-me (ik heb verder geen gegevens over deze dame, maar ik informeer nog eens bij de mevrouw van de winkel .. je hoort er nog van).

Niet op voorhand opgezocht, maar per toeval gevonden in de wijk Alfama (de oude Moorse wijk van Lissabon, met héééééél veel op- en aftrapjes!) : een winkel vol -vooral glazen – kralen, uitgebaat door een Braziliaanse dame. De foto’s zeggen genoeg… gelukkig ben ik niet echt een kralen-verslaafde… ik kocht enkel de keramieken kralen op de foto.

De volgende dagen/weken volgt er nog wel wat fotomateriaal over Lissabon … en over een groot pak dat thuis lag te wachten bij mijn terugkeer … en over de asymmetrische snoeren die inmiddels zijn afgewerkt en meegaan naar Leuven…. (Gezellig!) drrruuuukkkk 😉

Saudade, that typical Portuguese feeling of nostalgia.

That’s how I feel now … no more blue skies, minus 15 degrees C, no more vino branco, … Listening to the beautiful fado-singer Mariza and unpacking what I bought in Lisbon, helps a bit …

Before leaving for Lisbon I checked some Portuguese blogs for addresses of nice designer shops. On the first mosaic you see the shop ‘Rosa 78’ (Bairro Alto). And now I have a real Mariela Dias, a Portuguese felt designer I’ve been following quite some time (cf her blog right of this blogpost). The green necklace on the picture is of Fio-me.

On the second mosaic you see a gorgeous bead shop in the Alfama quarter of Lisbon. Lots of glass beads. I bought some very beautiful ceramic beads.

I’ll be back with more pictures of Lisbon… but there’s a lot to do the following days (a.o. a craftfair in 10 days ..) and I have to regain work as from tomorrow ;-(

6 oktober 2009

agenda!

Filed under: Algemeen,inspiratie (textiel),kleur,tentoonstellingen — Veerle @ 5:05 am

(English text below)

Even wat data doorgeven.

In het weekend van 23, 24 en 25 oktober as ben ik in Leuven op de beurs Stiel en Stijl. Ik zal binnenkort nog een uitnodiging rondsturen en er ook nog over bloggen, maar je kan nu al hier klikken om de site van deze organisatie te raadplegen.

Op zondagnamiddag 15 november as , stel ik tentoon bij Hilde Debruyn in Halle. We doen dat met z’n tweetjes. Hilde is gepassioneerd door papier. En ook door kleur, we zitten op dezelfde golflengte. Ik ben er vorige week al eens langs geweest om afspraken te maken en de  expositieruimte te verkennen… ’t wordt echt leuk!

Ik heb al wat papierwerk van Hilde gekocht, omdat ik het mooi vind en ook omdat ik het wil gebruiken als inspiratiebron voor kleur en om mijn eigen werk op te presenteren. Hier is al een voorsmaakje: de achtergrond is van de hand van Hilde, de oorbelletjes kennen jullie wel.

Binnenkort meer info over ons initiatief.

En voor wie zit te wachten op een workshop. Het MIAT heeft me gevraagd om de reeks Sier(dr)aden haken, nogmaals te herhalen. De reeks zal doorgaan op drie zaterdagnamiddagen: 13, 20 en 27 maart 2010.

En wat mijn eigen agenda betreft: ’t zal tot volgende week zijn. Ik vertrek voor een paar dagen naar Lissabon!

This post is about a craftfair, an exposition and workshops to come.

On the picture you see a preview of the exhibition I will do together with Hilde Debruyn, who works with paper. We share the passion for colour.

And about my own agenda: see you nex week, I ‘m leaving for Lisbon!

4 oktober 2009

basics

Filed under: Algemeen,inspiratie (textiel) — Veerle @ 5:58 pm

(English text below)

Een paar maanden geleden heb ik hier al eens vol goeie voornemens geblogd over onafgewerkte stukken. Met redelijk goed resultaat, want het meeste van wat ik toonde was ook daadwerkelijk afgewerkt na het weekend.

Eén van de dingen die waren blijven liggen, was een basis halssnoer (tube) in twee kleuren, in handgesponnen zijde. Ik had er eentje in aubergine/mosgroen en eentje in zwart/rood. Inmiddels heb ik nog zo’n paar van die basissnoeren gehaakt. Maar wel met de bedoeling om die verder af te werken met steeds andere accenten.

Welk soort van snoer ik precies bedoel, kan je in dit blogbericht lezen. Het gaat over het snoer dat ik een tijd geleden voor Karlita haakte.

Hieronder twee van de nieuwe die nog verder dienen afgewerkt.

Ik ben wel reeds begonnen met draadjes verzamelen om aan die buizen verder te werken. Ik toon jullie even de zakjes waarin ik dat materiaal verzamel. Het zijn plastieken zakjes die worden verkocht om eetwaren vacuüm in te verpakken. Ze zijn behoorlijk stevig, bestaan in verschillende afmetingen en zijn te koop bij AVA-papierwaren.

Ik gebruik die zakjes ook om mijn afgewerkte snoeren in op te bergen. De zakjes kunnen mooi rechtop staan in een kartonnen doos, waar ik dan kan in kijken als in een steekkaartenbak. Handig!

I’m busy crocheting some very basic necklaces, that I want to adorn and give more volume afterwards. You can see two of those necklaces in the first picture. And in this blogpost you can reread what kind of necklace I have in mind.

On the second picture you can see how I keep my necklaces and chosen material together. These plastic bags are originally intended for vacuüm preservation of food. They are quite strong and exist in several sizes. I also use them to store my work.

1 oktober 2009

corticelli e.a.

Filed under: Algemeen,materialen,shopping — Veerle @ 8:04 pm

(English text below)

Soms ben ik heel rustig als ik mijn garenvoorraad bekijk.  Meer dan voldoende voorraad om al mijn creativiteit waar te maken, denk ik dan. Maar plots slaat dat om en ga ik koortsachtig op zoek naar zijden draden op het internet.

De naam van garenmerken zijn daarbij handig om in te geven als zoekterm.

Ik heb er al een paar genoemd in deze blogpost: Gütermann (blijft veruit mijn favoriet om mee te werken), Tubor, Amann, …

Ook in Amerika zijn er garenproducenten. Corticelli is er eentje die ik vaak tegenkom op zoek naar zijde. Hieronder mijn meest recente vondst op Ebay: allemaal mooie oude houten bobijntjes zijde (’t is wel stikzijde, geen cordonnet)

Even op een rijtje dus:

Gütermann -Tubor – Amann – Corticelli (USA) – Belding Heminway (USA) – El Pino (Spanje) – Felix (Frankrijk) -Bozollo (Italië) -J & P Coats (USA) – Au ver à soie (Frankrijk) – …

De foto hieronder is een schoendoos vol bobijntjes zijden (?) stikgaren. Gekregen via een kantvriendin van mijn moeder. Ik moet nog uitzoeken of het pure zijde is, maar het is een fantastische aanwinst qua kleuren. In mijn hoofd rijpt al een ontwerp om een snoer te haken, drie draden samen, helemaal in overlopende kleuren.

Er zullen nog wel veel meer merken zijn … wie wil aanvullen: hou jullie vooral niet in 😉 ik verneem het graag.

Some blogposts ago, I mentioned some brands of silk sewing yarn. Gütermann remains my all times favourite. But there are more brands.

In the Dutch texteabove you find a whole list of brands. These names can be useful in search engines, when looking for silk material.

On the first picture you see my newest Ebay-purchase: really beautiful and old wooden bobbins with Corticelli silk. The second picture is a detail of a shoebox full of colourful bobbins I got from my mother.

I you should know more brands of silk sewing yarn, please let me know.

Powered by WordPress