Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

30 juni 2007

geknoopt!

Filed under: Algemeen,technieken — Veerle @ 7:25 pm

De voorbije dagen heb ik de workshop ‘Parels knopen’ bij Zahia (zie bericht van 9 mei 2007) uitgeprobeerd. Een ervaren parelknoopster ben ik natuurlijk niet. Maar ik ben wel tevreden over het effect van mijn knoopwerk. Het blauwe snoer (foto rechts) heb ik geknoopt met een draad in een kleur die harmonieert met de kralen. Bij mijn tweede geknoopte snoer durfde ik al een contrasterende kleur gebruiken. Knopen leent zich wel goed tot het maken van een snoer uit de materialen waar ik mee werk. Vilten en gehaakte kralen hebben toch een zekere elasticiteit, wat het makkelijker maakt om de knoop dicht tegen de kraal aan te trekken. Ergens volgende week : de ‘full monty’ van deze snoeren, ze vragen nog enige afwerking…

genkoopt-126.jpggeknoopt-127.jpg


Dames (Sofie) van Zahia : bedankt voor de opleiding! Het heeft mijn creativiteit weer verruimd. Zag net op de website van Zahia dat er nieuwe basisworkshops op de kalender staan voor september en oktober. Snel inschrijven is de boodschap.

ps. Ik amsueer mij hier geweldig : sinds twee weken hebben we hier een laptop in huis . Hij is er vooral voor de meisjes, de jongens hadden al een goeie PC. En nu kan ik eindelijk zelf foto’s op deze machine zetten…..vroeger wachtte ik altijd tot mijn persoonlijke helpdesk dat deed 😉 . En het gaat veel sneller. De foto’s zijn nu ook scherper, ik deed het gewoon fout. De filter ‘sharpen’ in Photoshop gebruik in nu nadat ik de foto heb verkleind…ik dacht dat het geen verschil uitmaakte in welke volgorde ik de ‘image size’ en de filter gebruikte… Dank u ‘helpdesk’ 😉

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress