Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

29 juni 2007

toffe madammen uit de buurt

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen — Veerle @ 11:31 am

Er is hier in de buurt een grote concentratie van mensen die creatief, artistiek bezig zijn. Een paar kende ik al, anderen heb ik ontmoet op de buurtpicknick begin juni (superlocatie trouwens: Huidevetterskaai).

Inmiddels heb ik bij een heerlijk etentje ook wat kunnen luisteren naar en babbelen met die wijze dames.

Katrien Van Hecke is auteur en geeft culinaire lezingen. ’t Is mij nog niet gelukt om zo eens een evenement bij te wonen, maar ik denk dat het de moeite is. Rondneuzen op haar website (ook van Wouter by the way) doet je zeker watertanden : literatuur gecombineerd met allerlei lekkers….een orininele invalshoek om een paar levensgeneugten samen te smaken.

Nora De Rudder maakt meubels en verlichting . Wie in het weekend De Morgen leest : een paar maand terug was er in het Magazine een artikel aan haar gewijd, naar aanleiding van de aankoop door Philippe Starck van verlichting van haar voor een project in Phpim3568.JPGeking. Ik vind haar verlichting alleszins zeer mooi…In Cargo (verlichtingswinkel Kromme Wal staat er regelmatig werk van haar).

Verder was er nog een interessante babbel over de evolutie van de media en haar gebruikers. Caroline vertelde over hoe mensen nu op zoek gaan naar wat hen boeit (de ‘content’ – inhoud) op gelijk welke drager (websites, verschillende TV-zenders, tijdschriften …) Het belang van b.v. vaste inhoudelijke programma’s met trouwe kijkers, vervaagt. Een blog b.v past in die evolutie : wie er interesse voor heeft vindt en volgt hem…en gaat dan weer elders op bezoek.

De tentoonstelling in de galerie van Ingrid Adriaenssens is echt de moeite. De keramieken potten van Anne Marie Laureys getuigen van een ongelooflijk vakmanschap! En vergeet niet in de kelderverdieping te kijken, sobere maar zeer geslaagde inrichting van deze mooie ruimte.

En omdat ik geen twee blogs na mekaar zonder foto probeer te schrijven, hierbij een foto van een armband van de zachte zijde die ik een tijd geleden in Amerika kocht.

1 reactie »

  1. Dat van die creatieve buurt, dat was me dus ook al opgevallen in de database van onze winkel: veel klanten in de Blekerijstraat, Blekersdijk,… Vergeet ook Galerie Link niet!

    Reactie by Ingeborg — 29 juni 2007 @ 9:40 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress