Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

24 juni 2007

neem potlood en papier…

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen — Veerle @ 9:05 am

Zou de aankondiging van een ‘overhoring’ of een toets nu ook nog zo gebeuren? Ik hoor het nog wel eens zeggen in een TV-programma als er wedstrijdvraagjes moeten worden opgelost of telefoonnummers genoteerd. Maar wie zou dan echt naar een potlood grijpen?

Om maar te zeggen dat ik vandaag eens afwijk van het ‘rechte pad’. Geen textiel dus, maar potlood en papier. Maar toch geen echte uitschuiver, want ik blijf binnen de sieraden.

In mijn blog neem ik enkel foto’s op van eigen spullen. Voor foto’s van andere creatievelingen verwijs ik naar hun website, blog of fotoalbum. Ik hoop dat mijn aankondiging van hun werk je genoeg goesting doet krijgen om er op bezoek te gaan.

Je zal zien dat ik de verwijzende links nu op een andere manier inbreng. Klikken op de naam van de artiest, brengt je automatisch naar hun site. Zo ziet het er wat properder uit en is meteen de naam ge-highlight.

Eerst de potloden.

Jennifer Maestre is een ‘potloodartieste’. Klinkt wat ongewoon, maar het is hoogst origineel en knap wat die met kleurpotloden kan. Ingewikkelde constructies, beelden, hangers en broches…. combinaties van kleuren en het hout van het potloodomhulsel. Ze heeft ook een winkeltje op Etsy, de link vind je op haar website.

En dan het papier.

Deze vind ik echt plezant. Krantenpapier, loterijbriefjes, sudoku’s, comic strips, kruiswoordraadsels……Holly Anne Mitchel maakt er oorringen, spelden en zelfs manchetteknopen van. “Yesterday’s news is today’s jewelry”

En hier zijn nog drie madammen die papier gebruiken om juwelen te maken. De Nederlandse Nel Linssen is al twintig jaar bezig met het vouwen van papier tot sieraden. Zeer ingenieus, en mooie sobere kleuren.

De juwelen van de Duitse Julia Reymann zijn weer helemaal anders. Zij werkt met zilver en Japans papier, fragiel en poëtisch.

En nog een Duitse dame, Annette Totzauer , rolt papieren kralen. Ga op haar site ook eens kijken bij ‘Filz’ (vilt). Ook haar vilten halssnoeren en armbanden zijn mooi. De manier waarop de foto’s op haar site zijn gepresenteerd bevalt me wel. Je ziet telkens een detail van het werk, doorklikken geeft een volledig zicht (idee voor mijn eigen website…..)

’t Is nu nog zondagochtend, er is dus veel tijd om op het internet te surfen. Geniet van de mooie dingen die je er ziet!

p.s. Omdat ik zelf toch ook dagelijks op de blog van Susan Lomuto  (de ‘polymerclaynotes’) langs ga, voeg ik hem vanaf vandaag ook toe op de blogroll hier rechts. Veel van de links waar ik naar verwijs, vind ik trouwens via die blog en haar eigen favorieten en verwijzingen.

1 reactie »

 1. Dag Veerle,
  ik kom heel regelmatig op bezoek op jouw blog
  heb de leuke papierwebsites meteen ook als link op mijn blog opgenomen;
  ‘k vind ze prachtig
  Groetjes
  gerda

  Reactie by gerda — 26 juni 2007 @ 9:50 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress