Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

23 juni 2007

sarisilk

Filed under: Algemeen,materialen — Veerle @ 11:04 am

Op mijn ‘reisjes’ door de internetverkoop, op zoek naar ‘silk thread’ kwam ik gauw op een draad die ik niet kende : sarisilk. Het is een veelkleurige draad die is gesponnen van de restjes van Indische weefateliers waar de stoffen voor de saris worden geweven. Vaak wordt deze ‘afval’ gewoon weggegooid of verbrand. Zonde eigenlijk. Vooral vanuit Nepalese coöperatieven, worden deze resten opgekocht om te hergebruiken . De draadjeshpim3574.JPG worden opnieuw gesponnen tot garen, veelkleurig zoals de saris zijn, soms verwerkt met een andere vezel (b.v. banaan). De strengen worden te koop aangeboden, gewassen en ongewassen, veelkleurig en soms éénkleurig.

Ik heb een paar strengen gekocht. Mooi materiaal, maar toch wat te dik om er het haakwerk mee te doen waar ik vooral mee bezig ben. Ik heb het wel gebruikt om een touw te draaien – je weet wel, draad rond de deurklink en dan in één richting blijven draaien, draad weer toeplooien zodat hij in mekaar kan kringelen tot een nieuwe dikkere draad. Dat touw heb ik verder te verwerkt tot een halssnoer , waarbij ik kleurtjes heb gebruikt die ook in de sarisilk zaten. De kralen zijn harsklaren.

De graffiti op de achtergrond is van zoonlief. Op één of andere manier zijn we dus tot eenzelfde kleurencombinatie gekomen.

1 reactie »

 1. Ik ben ontroerd door deze combinatie, vind het prachtig.
  Van een verassende mix gesproken!
  Blijf schrijven.
  Ik lees en geniet.
  Groeten,
  Hilde

  Reactie by Hilde — 23 juni 2007 @ 1:04 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress