Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

9 juni 2007

gütermann

Filed under: Algemeen,materialen — Veerle @ 7:15 am

‘Gütermann’ is allicht het woord dat ik vaakst ingeef in de zoekfunctie van E-bay. In alle mogelijke spellingen ‘Gutermann’ en ‘Guetermann’, in de hoop dat iemand de merknaam van de zijde eens verkeerd spelt en ik daardoor een mooi lot garen op de kop kan tikken.

Gütermann is een Duits merk en dat is ook te zien aan de prijzen. Op de Duitse E-bay is er vooreerst al meer te vinden en blijft het toch enigszins betaalbaar. Zo ben ik ook aan een garenkastje geraakt (zo’n winkelmeubeltje met laden die zijn onderverdeeld op de maat van de bobijntjes). Er zijn op E-bay zelfs Faller bouwpakketten (van de huisjes die bij de Märklin treinen horen) te koop van de Gütermann fabriek.

Eergisteren heb ik Italiaanse zijde gekocht op E-bay. Ik had eens geluk dus, twee setjes van 6 bobijntjes waar ik de enige bieder was . Nog wat heen en weer gemaild met de verkoper en zo nog een lot(je) kunnen kopen. Ben zeer benieuwd om de zijde te zien en te voelen. Op de foto zien de kleuren er alleszins prachtig uit.

Die Italiaanse verkoper maakte mij attent op een bobijntje Gütermann zijden cordonnet dat vorige week op E-bay is verkocht voor 49,99 euro ?!?!?! Onvoorstelbaar. Er zijn zo regelmatig bobijntjes te koop voor gigantische prijzen (rond de 20 euro voor één bobijntje). Een Spaanse verkoper vraagt daar bovenop nog tot 25 euro verzendkosten. Unbelievable. Ik begin sterk te vermoeden dat er verzamelaars zijn van deze bobijntjes …muy buscando!

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress