Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

1 oktober 2008

leuven

Filed under: materialen,shopping — Veerle @ 6:51 pm

Al van toen Karlita blogde over het winkeltje ‘Hexagoon’ in Leuven, wou ik daar eens naartoe (haar post van 13 mei 2008 – winkeltje heeft geen website).

Een paar weken geleden is het er van gekomen: dagje Leuven. En inderdaad: wat een ontzettend leuk winkeltje. Wie daar binnenkomt kan niet anders dan goesting krijgen om te knutselen. Het is er propvol: heel veel linten, juweelspullen, mooie dozen, kleine hebbedingen, kralen, originele sjaals, …

Hier een paar foto’s.

Massa’s vilt en let ook op de gezellige luchter:

En nog meer verleidingen voor mensen zoals wij:

De winkel is niet echt in één van de grote Leuvense winkelstraten, maar wel vlakbij (Ravenstraat 79). Zéér zeker de moeite om er eens binnen te springen. Aangename mensen trouwens.

En dit heb ik er gekocht. Links gewoon een eindje superleuk katoenen touw, kon ik niet laten liggen. Rechts een streng sarisilk, maar anders dan de sarisilk waarover ik reeds vroeger blogde. Deze is niet gesponnen, het is gewoon de zelfkant van de stof met lekker veel ‘frutsels’ aan de zijkant. Ik zie het al helemaal voor mij in één of ander opvallend , ‘uit de kluiten gewassen’ halssnoer.

Verder ook nog naar een kralenwinkel geweest: Elfenatelier.  De gewone kralen (cf Banier, Pipoos, …), enkel wat hout gekocht.  Wat ik er wel interessant vond, is het grote aanbod aan zijden touw en linten. Héél veel kleuren en verschillende soorten. Over silk cord had ik het reeds vroeger, ook  het andere soort van lint dat ik er kocht kan je in deze Etsy-shop zien: Jamnglass. Goedkoop zijn die zijden linten niet (noch in Leuven, noch op het internet). ’t Hangt er maar van af wat je er mee doet: als vervanging voor een metalen snoer is het  voordelig, als je er een hele hoop wil gebruiken in één snoer wordt het prijzig. Combineren met andere materialen dus.

Some weeks ago I was in another Flemish city Leuven, where I visited a very nice shop ‘Hexagoon’ (see the first pictures). I bought there some sarisilk which was not spun, but is the sefledge of the fabric. Very nice. Will certainly be used in some big flashy necklace.

p.s. volgende week vrijdag ga ik weer op pad. Samen met Fleurfatale naar Rijsel! Zij gaat Rijsel leegkopen (supplies voor haar juwelen en andere accessoires) en ik ga kopen wat zij overlaat 😉

Nog iemand interessante adresjes voor creatieven madammen als wij?

3 Comments »

 1. A-haa!! Had uitstapje naar Leuven gepland…meteen nog ’n leuk adres om op te zoeken!! thanks!!
  Al véél te lang geleden dat ‘k nog op je blog kwam piepen; weer veel fijne dingen gelezen! 😉

  Reactie by Els — 2 oktober 2008 @ 12:14 pm

 2. In hexagoon ga ik wel eens knopen uitzoeken voor mijn breisels… ze zoeken met jou mee tot je de perfecte knoop hebt gevonden, zelfs al heb je er maar 1 nodig.

  In Lille is ‘La Droguerie’ zeker de moeite.http://www.ladroguerie.com/
  Net als hexagoon een Stijvolle winkel met lintjes en kant en frutsels en wol.
  In de buitenwijk Wazemmes ga ik graag nr la lainière http://www.lalainieredewazemmes.com/
  Een winkel van het type – gooi het allemaal op een hoop en trek uw plan. Maar in die chaos zijn wel mooie dingen te vinden. Bovendien is Wazemmes een leuke multiculturele buurt, met een bruisende en grote markt (type Zuidmarkt) op dinsdag, donderdag en zondag.
  Ben benieuwd naar je avonturen!

  Reactie by Dominique — 3 oktober 2008 @ 1:34 pm

 3. Hmm, is al een tijdje geleden dat ik tot hexagoon ben geraakt – ze hebben nu blijkbaar echt veel vilt dus ik moet dringend eens terug!! Ooohhh, supplies shoppen in Rijsel – ja, jullie weten een mens wel jaloers te maken :):):)

  Reactie by karlita — 3 oktober 2008 @ 4:00 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress