Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

18 september 2008

workshopmania

Filed under: Algemeen — Veerle @ 3:33 pm

’t Lijkt wel of ik van de ene workshop naar de andere hol. En wat mijn geval betreft is workshopmania synoniem van zahiamania.

Gisterennamiddag was ik nog in de volste overtuiging dat ik een avondje thuis zou zijn, samen met dochterlief ‘Memoirs of a Geisha’ kijkend. (boek ook gelezen? mooi, vond ik).

Dat was zonder Els gerekend. Els is één van mijn ‘leerlingen’ van de workshops in het Miat met wie ik nog contact hebt. En Els heeft ferme plannen op creatief vlak. Maar daarover later meer.

Aangezien haar dochter ziekjes was en niet mee kon naar Zahia voor ‘Ringen en oorringen‘ vroeg ze of ik geen zin had. Was toch al van plan om die eens te doen. Ja dus.

En ik heb weer wat bijgeleerd dat ik nog zal kunnen gebruiken. We leerden op twee manieren een kraal aan een oogje (een oogje van een ring, van een broche, van een tussenstukje,  of van een oorhaakje) zetten. De ene manier was voor kralen die een gewone boring hebben. De tweede manier was voor kralen, briolettes (blinkende, gefacetteerde kraal in druppelvorm) met name, die een dwarse boring hebben.

De volgende keer dat ik oorbellen maak met mijn stoffen kralen ga ik zeker deze manier gebruiken om de kraal aan de oorhaak te bevestigen, dat zal mooier zijn. En meteen hoef ik geen spijt te hebben al die restjes van de zilveren pennen te moeten weggooien, die worden nu mooi tot op het einde opgebruikt.

Hier is een foto van de ring die ik gisterenavond maakte. Volledig in herfstkleuren! Op de achtergrond een sjaaltje in terracottarood, ook herst. Zoals Ingeborg zei: eerst in de eigen kleerkast gaan shoppen. En daar is is bij mij voorlopig(!) bij gebleven 😉

Quite by incidence I attended another workshop at Zahia yesterday night. A friend of mine invited me to accompany her to ‘Rings and earrings’. Of course I said yes. And again, I’ve learned techniques I will use further on. When I will be making earrings again, I will use the method of attaching the bead to the earwire which I practiced yesterday evening.

On the picture, the ring I made. Entirely in automnshades!

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress