Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

14 september 2008

’t is herfst!

Filed under: Algemeen,kleur,shopping — Veerle @ 7:21 am

Afgelopen vrijdag een heerlijk ontspannende namiddag gehad bij Zahia. Ik was er te gast om de workshop ‘Ken je kleuren’ mee te beleven.

De workshop gaat door in de ‘annex’ van de kralenwinkel (het hoekje om): een stijlvolle, lichte ruimte waar alles in het teken staat van de kleuranalyse: witte muren, speciale daglichtlampen en stapels stoffenboeken waar we later mee aan de slag gaan.

Waar het om draait, is op zoek te gaan naar harmonie tussen wat je meekreeg van de natuur (kleur van ogen, huid en haar) en wat je daar zelf aan toevoegt (kledij, sieraden, bril, accessoires,…). In de loop van de namiddag zullen we het type (zomer, herfst, winter, lente) van elk bepalen. De kleurenwijzer van ons type, die we daarna meekrijgen  wordt een hulp bij het shoppen. En omdat die kleurenwijzer vooral geen beperking mag zijn (help! ik vind de exacte kleur niet…), leren we naar kleuren kijken.

We startten de namiddag rond een gezellige tafel: vijf leuke nieuwsgierige mensen, koffie en koekjes en een grote mand vol stofjes. Aan de hand van die stofjes leerde Ingeborg ons kijken naar kleur: is het het licht of donker, is het helder of gedempt, is het koud of warm… Op die manier naar kleuren kijken, was voor mij al een leerschool. Dat deed ik tevoren niet. Ik kijk nogal intuïtief, zit meestal wel goed denk ik, maar de nieuw aangeleerde invalshoek zal ik ook zeker verder gebruiken bij de kleurenkeuze voor mijn juweeltjes.

Daarna gaan we elk om beurt voor de spiegel zitten. De spiegel wordt verlicht met daglichtlampen… niet echt flatterend zo jezelf te zien. Maar wel leerrijk om te zien hoe kleuren die bij je passen, echt in je voordeel spelen.

Ingeborg neemt uitgebreid de tijd om op zoek te gaan naar je type, naar je topkleur, naar wat voor tinten je best gaat bij make-up… Zahia zou Zahia niet zijn als er niet ook een heel rek halssnoeren klaar hingen. Ieder krijgt een halssnoer omgehangen dat perfect bij haar past. Mooi!

Eén van de deelneemsters heeft een paar foto’s van mij getrokken terwijl ik ‘in analyse’ was. Ik heb de hele reeks op mijn fotopagina gezet (bij ‘evenementen’). Je kan ze hier zien.

Hieronder zie je mij bij aanvang (helemaal neutraal ‘ingepakt’ in wit, ook een kapje over mijn haar omdat mijn haar gekleurd is).

Bleek dat ik best ga voor donkere, gedempte kleuren. Mijn topkleur is donkergroen (moet er dus in mijn hele humanioratijd goed uitgezien hebben 😉 : groene uniform van de Dames van Maria in Aalst).

En zo zou ik er op m’n best moeten uit (gezien? ik heb lipstick op!!! – en de lach moet je er ook nog bij denken ;-))

Ik vond het zelf best moeilijk om te kijken naar de harmonie die je al dan niet teweeg kon brengen met de keuze van de juiste (of foute) kleur. Dit leek de beste leidraad: als je afgeleid wordt naar de kleur is het niet goed, als je evenwel naar het gezicht wordt getrokken is het wel goed.

Nadat elk overtuigd is van haar eigen type, gaan we nog wat rond de tafel zitten (met alweer een lekkere kop koffie) om wat vragen uit te wisselen.

Elk van ons krijgt haar persoonlijke analyse uitgeschreven mee, samen met de kleurenwijzer en nog wat tips. ’t Is ondertussen al goed halfzes… dus net iets te laat om nog te gaan shoppen 😉

Dit is mijn kleurenwaaier:

Meer info over deze workshop vind je hier op de website van Zahia. Je vindt er eveneens info over de opleidingscheques van de VDAB (zo kost de workshop je maar half zoveel!).

O ja, zelf ben ik een herfst! Bij een spontane keuze voor aanvang van de analyse koos ik ook al voor die kleurenwijzer (maar blijkbaar kiest 80% van de mensen voor die kleurenwaaier, maar zijn er eerder weinig die echt herfst zijn).

Ik loop al een tijdje met de idee om toch eens een snoer te rijgen op staaldraad (dus even eens niet helemaal textiel) met verschillende soorten van kralen (gehaakte, zijden stoffen, halfedelstenen,..). En daar ga ik nu eens aan beginnen; volledig in overeenstemming met mijn kleurtype.

Last Friday afternoon I went to a workshop to determine my colourtype. I was invited by my favourite bead shop Zahia. The colour analysis takes place in a room where walls are white, where there are special daylightlamps. It was quite fun and I learned a lot of how to look at colours. Dark or pale? Clear or softened? Warm or cold?

The whole aim of such an analysis it to find out how to bring harmony between what nature gave you (colour of our skin, eyes and hair) and what you add yourself (clothes, spectacles, jewellery,…)

Anyway I learned a lot of how to look at colours. It will not only guide me when shopping, it’ll also be inspiring when picking out colours for my jewellery.

And I will start with a necklace completely in conformity with  my own colour type : automn.

Here you can see the pictures of my whole personal analysis. The pictures in this post are me at the very beginning of the ananlysis (all is neutral, also my hair – whih is coloured) and me in a good colour (with a Zahia necklace). The last picture is my colourfan.

More info on the workshop, click here.

3 Comments »

 1. Een voor en na foto, maar nu eens niet in de Flair!
  Je bent beeeldig met die herfst kleuren. Ik ben zelf een wintertype, maar moet zeggen dat ik ook voor de herfstkleurenkaart val…

  Benieuwd naar je ‘mixed media’ creatie!!

  Reactie by fleurfatale — 14 september 2008 @ 8:47 pm

 2. hmm, ziet er superleuk uit! Jammer dat Gent ‘zo ver’ is, een kleurenanalyse staat al lang op mijn verlanglijstje!

  Reactie by karlita — 15 september 2008 @ 4:19 pm

 3. Herfst!…

  Lees hier het verslag van Veerle Maes over de workshop Ken je kleuren. De glimlach moet je er inderdaad…

  Trackback by Zahia blog — 16 september 2008 @ 1:01 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress