Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

30 mei 2007

les femmes de renard

Filed under: Algemeen,materialen — Veerle @ 7:27 pm

Ik was vandaag de hele dag in Brussel voor een studiedag. Van de middagpauze heb ik geprofiteerd om nog eens rond te drentelen in de buurt van het Vossenplein (rommelmarkt). Hoera, de kralenwinkel (zie bericht van 24 mei 07) was open. Kort babbeltje gedaan met de mevrouw. De winkel heet nu ‘Les femmes du renard”( Rue des Renards, Brussel) en hij is open op woensdag, zaterdag en zondag.

En jawel, ik heb er nog wat houten kralen ingekocht. Hetzelfde hout als de grote kralen die je ziet op de foto van het bericht van 24 mei, maar nu ook in andere vormen. Verder ook nog mooie groene glazen kralen . Voor wie mij kent : het is ‘mijn’ groen , zoals ik sjaals en schoenen en jasjes,…heb. En voor wie mij nog beter kent : dat groen zit ook een beetje in mijn ogen 😉

Verderweg van de rommelmarkt (in de Rue Blaes) nog in een redelijk groezelig winkeltje binnengestapt : grote keuze aan (Afrikaanse?) kralen – de meeste reeds geregen tot een eenvoudig snoer. Ik kocht er platte houten kralen in een Indonesische houtsoort (althans volgens de verkoper).

Ook in diezelfde straat nog oude, fijne linten gekocht in een merceriewinkeltje met verder ook oude quilts/bedspreien, hoedjes, handtassen en kledij.

Er werd mij door collega’s, na de pauze, gevraagd wat ik had gekocht. Ze vroegen of dat mijn hobby was…ja dus, maar het is nog meer. Ik denk dat het een passie is geworden : mij altijd goed voelen als ik er kan mee bezig zijn, er vaak mee bezig zijn, het belangrijk vinden, er steeds verder in gaan …

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress