Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

31 augustus 2008

‘schone’ kleren

Filed under: Algemeen — Veerle @ 3:34 pm

Gisteren winkelpermanentie in Sjamma. Vroeger zat ik daar altijd alleen. Nu waren met z’n drieën.

Sinds kort heeft Filip van Amala ook z’n tentje opgeslaan in onze winkelruimte. En dat ‘tentje’ is letterlijk te nemen. Filip maakt ecomatrassen (op maat) en die zijn gepresenteerd is een soort van tent (héééél zen! je zou er zo een dutje gaan doen) achteraan in de Sjamma-winkel. Meer info hier.

Verder was er ook een leuke nieuwe vrijwilligster waar ik rap aansluiting mee vond: ook ooit nog Henry Story weefschool gedaan, zot van stofjes en draadjes,… Ook haar mama heeft nog lang geweven en heeft nog een grote voorraad fijn linnen liggen…. tralalalalala: er is weer leuk materiaal op komst.

En verder kwam er nog een man die professioneel bezig was met bioproducten en op zoek was naar gerecycleerde stoffen. Dat hebben we op Sjamma niet. Maar de vraag was wel aanleiding tot een goeie babbel over wat fair trade nu eigenlijk is (héél verschillend voor veel mensen). Zo ook ‘Groen is het nieuwe zwart’ (Utrecht, Nederland) leren kennen. Volgens de website toch een groep die echt professioneel bezig is met eco en ethisch in de textielbranche. Wat fair trade voor hen is vind je hier.

‘ s Namiddags de fair trade route verder gezet naar de Wereldwinkel. En iets leuks gekocht dat in dit blogbericht mag: gehaakte vingermassageballetjes. Zo’n balletjes ken ik wel als stress- of jongleerbal, maar zo klein had ik zo nog nooit gezien. ’t Is de bedoeling dat je die balletjes tussen je vingers klemt, hand laat rust op je schot en dan de balletjes wat heen en weer beweegt. Het setje komt van De La Selva, een project in Guatemala dat werkt rond de Mayacultuur. Meer info hier.

Dit is een foto van hoe de balletjes verpakt zijn, ook héél leuk trouwens.

This post is about my volunteer work in a fair trade textile shop here in Gent. On the picture you see finger massage balls I bought in the Oxfamshop. I saw these crocheted balls before as stressball or juggling ball, but I never saw them that small. Very cute! And they were very nicely packed as well. The set comes from a project in Guatemala. De La Selva. More info on this initiative here.

Further on there is some info on ecofriendly handmade mattrasses that are now for sale in the fair trade shop. Sorry, this website is only in Dutch : Amala.

And on a Dutch intitiative on ecofriendly and fair trade textiles. Sorry, also only in Dutch. Groen is het nieuwe zwart.

Voor de mama’s met schoolgaande kids: goeie start morgen!

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress