Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

28 augustus 2008

op dreef

Filed under: Algemeen — Veerle @ 1:23 pm

Stilletjes aan geraak ik op dreef. Ik heb blijkbaar toch de spanning tussen werken en vrije tijd nodig om te gaan plannen en ook aan de slag te gaan.

Het verjaardagsfeestje van dochterlief nam uiteraard ook tijd in beslag. Toch ook iets wat ik graag doe: organiseren, versieren, tuin gezellig maken (we hadden geluk, ondanks de voorspellingen heeft het afgelopen zondagnamiddag niet geregend), taarten bakken (koken is ook iets waar ik, bij voldoende tijd, heel graag mee bezig ben), babbeltjes doen, nieuwe afspraakjes maken (na het zien van de film ‘Sex and the City’ nog meer goesting gekregen om mooie vriendschappen te onderhouden: we gaan met vier vriendinnen naar Parijs!),…

Op dit moment ligt de tafel waar deze laptop staat ongeveer vol: materiaal om oorbellen en speldjes te maken, prints van de juwelen die begin oktober naar de galerie ZeeZandZilver in Scheveningen gaan, één van de halssnoeren uit Oostenrijk dat moet afgewerkt worden, batterijen die aan het opladen zijn voor het fototoestel (ik wacht al een paar dagen op mooi daglicht… het ziet ernaar uit dat ik op Godot zit te wachten), een doosjes met kleine spullen voor de museumshop van het Miat,…

Een kleurrijk allegaartje dus, maar meteen ook inspiratie voor een paar blogberichten.

First things first.

De speldjes die morgenvroeg meegaan naar het Miat. Ik blijf het plezant vinden om die te maken, vooral door het steeds weer kleurtjes uitzoeken zowel voor de zijden stofjes als voor de cordonnet. En dan ook nog het kralen uitzoeken bij Zahia, ik neem dan gewoon zo’n pin mee om te checken of de kralen er wel degelijk kunnen overgeschoven worden.

De reeks die ik nu maakte zijn in herfstkleurtjes. Althans wat ik mij daarbij voorstel: oranje, groen, oud roze, donkerrood,… Enige tijd terug kreeg ik van een internetkennis (dankjewel Heidi!!!) een gans dossier rond kleur. Uit wat ik daarin las, denk ik dat ik zelf een herfsttype ben. Morgen over veertien dagen zal ik dat precies weten!!

Toen ik in april mijn blogverjaardag vierde kreeg ik van Zahia niet alleen een mooi boeket bloemen, maar ook nog een cadeaubon voor hun workhop ‘Ken je kleuren’. Het heeft even geduurd vooraleer er een datum uit de bus kwam die voor mij paste, maar nu is het zover: vrijdagnamiddag 12 september as ga ik ‘in analyse’ 😉 Uitgebreid verslag volgt, dat spreekt voor zich.

Hier zijn de herfstspeldjes. Een beetje geprutst met het fototoesteld : ISO-waarden verhoogd ipv te flashen, geleerd van vriendin Moniek – dank! – die mij vorig jaar uitnodigde om mee een cursus digitaal fotograferen te volgen (ik ging dan toch niet mee, dacht dat ik er al iets van kende, hahaha, wat een dikke vergissing ;-)). En dan ook nog wat ‘brightness’ toegevoegd met Photoshop (kwestie van te denken dat er wat zon tussen de wolken piept).

It seems that I need the contrast between working and leisure time to start my creative work. Only gradually I take up my crochet work.

You should see my table: reloading batteries for the camera, material for making pins and earrings, prints of the jewelry that will be exposed in the gallery ZeeZandZilver in Holland in October, a necklace that I started in Austria and that’s still not finished,… and me waiting for nice sunny weather to make pictures.

In Belgium, waiting for nice weather seemed waiting for Godot this whole summer. So I took a picture of the pins for the museum and added ‘Brightness’ with Photoshop.

For this series of pins I picked out automn colours. At least what I think automn colours are: orange, green, old pink, dark red,… According to the information I got some time age from an internet friend, I think I am an ‘automn type’. But I will know all about it in a fortnight.

When celebrating my first blogiversary this last April, I received as a present the value af a workshop ‘Know your colours” given in my favourite bead shop Zahia (Gent, Belgium). I’m very curious about what I will learn about myself then. Of course I will devote a blogpost to it!

2 Comments »

  1. hei Veerle, leuk om terug van je te horen :). En mooie speldjes!! Wij moeten onze afspraak, samen met Fleur, in het najaar zeker ook nog eens hernemen he:):):)

    Reactie by karlita — 29 augustus 2008 @ 6:20 am

  2. Je bent een bezige bij, Veerle!
    ben ook beniewd naar de analyse, je blogt er toch over hé!

    Reactie by fleurfatale — 29 augustus 2008 @ 8:05 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress