Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

17 augustus 2008

vakantiekiekjes

Filed under: Algemeen,shopping — Veerle @ 1:53 pm

Twee weken Oostenrijk waren uiteraard in de eerste plaats een gezinsvakantie. Die kiekjes zijn gereserveerd voor het familiealbum.  Maar ik hield ook een oog op creatieve haak-, garen- en andere textielfenomemen in het buitenland.

Ljubljana is voor mij dé stad van de ontelbare terrassen en de markten. Nooit een stad gezien met zoveel , echt mooie (met van die outdoor zeteltjes en mooie parasols) terrassen. En overal markten: de groenten apart, het fruit apart, de vis in een keldermarkt, de bloemen, de bioproducten, … en door de hele stad de ambachtskraampjes. Toch wel een paar mooie dingen gezien. Hierbij foto’s van twee kraampjes met haakwerk.

Hoedjes en tassen uit touw:

Mutsjes uit fijn, kleurrijk haakwerk.

Venetië dan. Ik was er nog nooit geweest. Zééér mooi en ook bizar. Ik moest echt wennen aan het stadsbeeld: steeds opbotsen tegen het water waar je dus niet verder kan, de echt smalle straatjeswirwar. We zijn nergens binnen geweest (daar was ook geen tijd voor, we waren er slechts een paar uur). En het was er snikheet, we wandelden van het ene publieke kraantje naar het andere om onze flessen water weer bij te vullen en onze nek af te koelen.

Veel glas, ook kralen. Meestal wel enkel afgewerkte producten, toch een paar kralen gekocht in een ateliertje. Ook langs een winkel gepasseerd met oude Venetiaanse kralen, doodjammer dat die gesloten was.

In de LYS (local yarn shop) een bolletje zijde gekocht van het Italiaanse merk Filatura di Crosa. Was een klein, gezellige winkeltje. Van alle voorraad lag één bolletje in de rekken… een kleurrijke bedoening dus:

En dit gebreide kleedje hing in de etalage van de winkel:

En verder nog de groetjes van deze stoere griet 😉

These are some holiday pictures. Of course, those two weeks of Austria were a family trip in the first place. But a blogster always keeps an eye on yarns and crafts 😉

The first two pictures were taken in Ljubljana , a city with lots of beautiful terraces and markets. Along the river Ljubljanica there are lots of craftspeople selling their handmade goods o.a. these crocheted bags and hats.

The other pictures were taken in Venice in the LYS. I bought a skein of green silk of the Italian brand Filatura di Crosa.

I still need to finish the jewelry I crocheted during our holidays. To be continued…

2 Comments »

  1. Je hebt ‘lellabella’ in Venetië gevonden zie ik. Toch raar hé, hoe dat de textielfanaten een ingebouwde radar hebben ? (of de juiste bronnen gebruiken). Ik heb Venetië alleen nog maar in november gezien, en dat is misschien niet slecht. Mist en weinig toeristen, dat heeft ook iets.

    Reactie by Dominique — 18 augustus 2008 @ 2:31 pm

  2. Sinds ik ontdekt heb dat je een tentoonstelling hebt gehouden bij mijn neef Mik Thielemans surf ik regelmatig naar je site. Knutselen en prutsen daar hou ik ook van. Mail je me als er een nieuwe workshop is? Je ontwerpen zijn supermooi, vooral de kleurrijke zijden juweeltjes vind ik mooi.

    Reactie by Hilde Debruyn — 21 augustus 2008 @ 9:59 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress