Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

29 mei 2007

origami

Filed under: Algemeen,inspiratie (textiel) — Veerle @ 8:02 pm

We zijn hier in huis al een tijdje bezig om boeken die al vele jaren in dozen zitten opgeborgen, uit te pakken en in een rek op zolder te stoppen. En er zitten nogal wat knutselboeken tussen.

Zo botste ik op een boekje ‘Origami, gevouwen sieradensets’. Allemaal geplooide vormpjes om te rijgen tot juweeltjes.

Ik heb eens geprobeerd om dat met mijn haakwerk te doen. Wat ik wou bereiken was een soort van 3D-piramidevorm, op basis van drie identieke vooraf geplooide basisvormen, die dan in mekaar moesten worden geschoven om die piramide thpim3566.JPGot resultaat te hebben.

Eén basisvorm plooien is wel goed gelukt, ’t was wel ietsje moeilijker dan een velletje papier vouwen, want in zo’n lap textiel blijft de plooi natuurlijk niet echt goed zitten. Zo’n gehaakte vierkanten zijn verder wel te dik om nog meer in mekaar te schuiven. Maar het resultaat is wel leuk, door het spel van de strepen. Ik ben zinnens om er een speld van te maken.

En ik heb me nu eens bezig gehouden met het aantal gehaakte vasten te tellen. Met zo’n simpel vierkant is het eenvoudig om de steekjes tellen, en ik wou het nu zelf wel eens weten. Het oorspronkelijke vierkantje meet ongeveer 8,5 op 8,5 cm : dat betekent 3355 vasten!

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress