Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

28 juni 2008

open en toe

Filed under: Algemeen,materialen — Veerle @ 7:49 pm

Mijn allereerste halssnoeren hadden een zilveren slotje. Ik had toen nog niet het lumineuze idee gehad om zelf slotjes te haken en liet ze aanbrengen door vriendin-edelsmid Ingrid. Op mijn fotopagina vind je daarvan wel een paar toepassingen.

Sinds mijn ‘uitvinding’ gebruik ik nog uitsluitend die gehaakte slotjes met een bolletje. Dat aanleren tijdens de voorbije workshops was trouwens één van de meest gesmaakte (en door de ‘studenten’ thuis verder gebruikte) technieken.

Nu, met die armbandjesfolie, wil ik ook nog wel iets anders proberen. Ook al omdat je het slot van een armband wel beter ziet dan het slot van een halssnoer. Het mag wel opvallend en speciaal zijn. Tot nogtoe heb ik al kokosnootknoopjes gebruikt (als slotje van de snoeren in zijden stof) en ook kleine ronde glazen knoopjes. Zowel de kokosknoopjes als de glazen bolletjes zijn te koop in Sjamma. Op de foto: allemaal knoopjes uit Vietnam: kokos, glas en parelmoer.

En ik heb ook buttons geshopt op Etsy vorige week. Knopen uit zeeglas kocht ik bij Sweptfromthesea en knopen van kleine keitjes kocht ik bij Madeforfun. Ben zeer curieus om ze te zien. De Etsy-winkelierster van de keik(n)oppen woont in Florida, V.S. . En, guess what: ze is geboren in Gent! What a small world! Omwille van de affectie met Gent, krijg ik nog wat extra knoopjes bovenop de zes die ik kocht. Gelukzak.

Greet suggereerde om ook eens met een vintage knoop te werken. ‘k Zal daarvoor mijn dozen en zakjes met knopen die overal rondslingeren, eens moeten sorteren. Maar ik moet nog wel wat moois hebben liggen. Ik heb nog ergens keramieken knopen liggen die ik twaalf jaar geleden in Barcelona kocht. En er moeten ook nog ergens mooie handgesneden knopen liggen (gekocht van de zoon van een vroegere collega die toen met paard en kar door Noorwegen trok en hout sneed als broodwinning). Hoe die houten knopen er precies uitzien weet ik niet meer goed, maar ik weet wel nog hoe ze ruiken, want ze waren in de meest welriekende houtsoorten gesneden.

Being passionate by making bracelets these days, I’m busy to find out what different ways would be possible to close them. When I make necklaces I make crocheted clasps. But now I want to have some variation, because, wearing a bracelet you see more of the clasp than wearing a necklace. So, I’ve started to search and buy nice and special butttons. In the fair trade shop where I volunteer I bought glass and coconutbuttons (see picture). And I shopped buttons on Etsy. Seaglassbuttons with Sweptfromthesea and stone buttons with Madeforfun.

1 reactie »

  1. hey Veerle, Ik kocht ook al steentjes bij madeforfun, ik wist ook al van haar Vlaamse afkomst, maar kreeg geen steentjes erbovenop 🙁
    dit is wat ik maakte met de keitjes :http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=12931802
    De knoopjes van Sjamma zien er ook heel leuk uit!

    Reactie by fleurfatale — 29 juni 2008 @ 9:21 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress