Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

24 juni 2008

triptiek

Filed under: Algemeen — Veerle @ 7:51 pm

Als er een snoer klaar is en ik kan niet onmiddellijk boven (waar mijn ‘atelier’ is) nieuwe draadjes gaan zoeken, wegens nog slapende huisgenoten bij voorbeeld, dan begin ik mij te amuseren met de restjes die nog beneden liggen.

Zo ook met het ‘rozensnoer’ (bericht van 16 juni 2008).

Nog steeds spelend met de idee om eens iets met armbandjes te doen: een multi-use juweeltje.

Ik heb drie aparte stukjes gehaakt: twee keer de lengte van een armband, één keer de lengte van een ring. Je kan ze alledrie apart gebruiken (twee armbandjes en een ring), je kan de armbandjes aan mekaar knopen tot een kort snoer (en dan heb je ook nog de ring), of je kan ook nog de ring ertussen knopen voor een iets langer snoer. Zie de foto’s ter illustratie van deze ingewikkelde opsomming.

Ik heb meteen ook eens geprobeerd om foto’s te maken waarbij mijn werkje op een neutrale achtergrond ligt (een stuk wit karton b.v.). Iemand had me om foto’s gevraagd waarbij niets de aandacht van het juweel afleidt. Zal nog wat verder moeten proberen, want deze vind ik niet zo goed (maar ’t begon buiten ook al stilletjes te donkeren).

Zelf vind ik de combinatie twee armbandjes en één ring het best geslaagd.

With the yarn that was left from the necklace (with the colours of the roses) I started another one. Keeping in mind that I want to do something with bracelets, I made this multi-use jewel. You can either put the three parts together to form a necklace, or you can make two bracelets and a ring. The last combination is my favourite.

2 Comments »

  1. Ziet er superleuk uit – ik vind het als ketting ook geslaagd:)

    Reactie by karlita — 25 juni 2008 @ 8:01 am

  2. Wat eenleuk idee, dat multi-use juweel! Heel origineel!
    Ik wil 😉

    Reactie by fleurfatale — 25 juni 2008 @ 12:48 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress