Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

22 juni 2008

quilt art

Filed under: tentoonstellingen — Veerle @ 10:00 am

Vrijdagavond naar de opening van de tentoonstelling “Quilt Art” in het MIAT geweest, samen met Greet (Fleurfatale). Ook Nicole (Formfactory) tegen het lijf gelopen. Een gezellig uitstapje dus en een gezellige babbel. Zou het toeval zijn dat al onze kinderen op methodescholen zitten/zaten? Het bleek een hele pedagogische waaier: Montessori, Steiner, Freinet en dan ook nog Sint-Lucas.

Greet is de madame met de groene jas én de gevilte sjaal van Karlita.

De tentoonstelling is zééééér mooi! Het woordje ‘art’ in de titel is absoluut niet misplaatst. Echt ver weg van de traditionele lapjesdekens. Een traditionele techniek in een meer dan geslaagde hedendaagse toepassing.

In zijn inleiding had de Gentse schepen van cultuur het o.m. over het mooie historische (gebruik van stukjes stof uit kledij van overleden familielieden b.v.) en mooie ecologische (recycleren van reeds gebruikt materiaal of wegwerpmateriaal) aspect van quilten. Ik heb niet alles van de inleiding gehoord: we waren een beetje te laat en ik heb ook een beetje gebabbeld 😉

Ook een paar foto’s getrokken. Mocht enkel na speciale toelating, om ze in deze blog te gebruiken om reclame te maken voor deze tentoonstelling. De moraal van dees verhaal : en masse gaan kijken naar de tentoonstelling, maar geen foto’s maken ;-). Er is in de museumshop wel een kleine, verzorgde cataloog te koop (15 euro) van alle werken (en nog meer) die er hangen (veel foto’s!).

Quilt Art loopt nog tot en met 7 september 2008 in het MIAT Gent. Daarna verhuist de tentoonstelling naar Engeland en Nederland.

En voor wie nog in het MIAT geraakt voor 6 juli as.: op de tweede verdieping is er nog een tijdelijke tentoonstelling van de eindwerken van de opleiding ‘Handweven’ hier in Gent. Ook de moeite om eens te gaan kijken. Leuk voorgesteld trouwens.

Friday night I went to the opening of a new exhibition in the Ghent MIAT-museum. Quilt Art is a great, beautiful presentation of artistic quilts of a high level. The exhibition runs to September 7th 2008. On the pictures you get an impression of what can be seen. The lady in green (first picture) is Greet (Fleurfatale) wearing a felted scarf by Karlita.

From October 4th until November 9th, the exhibiton is in the Michael West Gallery, Isle of Wight, UK. From November 29th until January, 4th 2009, it’s in Rijswijk Museum, The Netherlands.

2 Comments »

 1. super – k ga deze zomer zeker proberen tot in gent te geraken!! Leuk dat je Greet tegenkomt (met mijn sjaal nog wel – thanks Greet 🙂

  Reactie by karlita — 22 juni 2008 @ 3:30 pm

 2. Ha Veerle, moest je mij daar nu echt bijzetten, ik ga meestal niet door het leven als kunstwerk en zeker niet als quilt-art.(haha)
  Maar je mag mij altijd op sleeptouw nemen naar zo’n dingen,
  het was echt de moeite, heb ook een website ontdekt waar je alle werken nog eens kunt bekijken,
  (zie mijn blog, jaja) (en wij maar moeite doen om een fotooke te kunnen nemen ;-))

  Reactie by fleurfatale — 22 juni 2008 @ 9:27 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress