Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

16 juni 2008

step by step

Filed under: Algemeen,kleur — Veerle @ 4:17 pm

De liefhebbers van mijn eenvoudige snoeren krijgen er nog eentje cadeau! Toch tof, zo wat feedback krijgen. Door de opmerking van een paar weken geleden, ben ik nu weer volop in het zoeken van kleurencombinaties gedoken.

De gustibus et coloribus… De voorbije weken had/heb ik nogal intensief contact met een Nederlandse dame. Zij valt juist op de andere snoeren die zij ‘expressief’ noemt. Over die Nederlandse dame later nog veel meer… nog even de spanning er in houden 😉

Nog een eenvoudig multistrand snoer dus.

Als ik mij goed herinner, heb ik de inspiratie daarvan van etnische snoeren, waarbij gewone kleine glazen kraaltjes geregen zijn, in verschillende kleuren (genre Afrikaans snoer waarbij heel veel strands naast mekaar liggen, haast van op de schouders tot aan de kin)

Ik heb het hier reeds gehad over de ‘Palette Generator’ (bericht van 16 maart 2008). Nu heb ik hem eens zelf gebruikt om tot een kleurenkeuze te komen.

“Automagically create a harmonious color palette from a photograph”!!

De start is een mooi, supergroot boeket rozen dat ik onlangs kreeg van een goeie vriendin (nog eens bedankt hé!).

rozen-1.jpg

Daarna heb ik die foto in de Palette Generator gestoken: heel makkelijk. Site openen, foto uploaden (bladeren…) , op knopje drukken, even wachten… en daar zijn de tinten die bij de foto passen. Het zijn niet echt de tinten die uit de foto komen (geen geel van de gele roos b.v.). Je krijgt wel een groot aantal tinten die bij mekaar passen en bij de foto passen. Zo ziet het eruit (foto is wel wat te donker, maar je herkent toch wel het boeket rozen):

rozen-2.jpg

Een duidelijker beeld van de vijftien kleurtjes :

rozen-3.jpg

Dan kleurtjes draad uitzoeken:

rozen-4.jpg

En dan haken:

rozen-5.jpg

Toch een leuke manier om een boeket rozen in leven te houden nietwaar?

I used the ‘Palette Generator’ to transform the picture of the bunch of roses into a palette of different colourshades that match.

“Automagically create a harmonious color palette from a photograph”

On the pictures you can see: the bunch of roses, my screen after generating the colours of the picture, the fifteen shades offered after putting in the picture, the silk threads chosen and finally the necklace.

Isn’t this a nice way to keep roses fresh?

p.s. De ‘Palette Generator’ staat nu hiernaast recht onder de rubriek ‘Links’. Als je zelf eens wil proberen…

The ‘Palette Generator’ is now right to this message in the ‘Links’ section. For those who want to give it a try..

4 Comments »

 1. Hallo Veerle, wat een superinteressante blog! En wat een romantisch idee om een boeket zo te laten verderleven! Vind je het ok als ik onze klanten ook laat kennis maken met de Palette Generator? Uiteraard verwijs ik naar jou… Groeten, Ingeborg

  Reactie by Ingeborg — 17 juni 2008 @ 8:02 am

 2. iets om te onthouden, die ‘palette generator’. Zo kom je op heel andere kleurstellingen uit dan je gewoon bent. Maar je eigen instinct volgen is natuurlijk ook heel leuk …

  Reactie by Dominique — 17 juni 2008 @ 3:55 pm

 3. hei Veerle, superleuk idee – en toffe ketting!

  Reactie by karlita — 18 juni 2008 @ 9:02 pm

 4. Hi Veerle,
  moet ik ook eens uitproberen, die palette generator!
  Je snoer akn inderdaad voor een etnisch snoer doorgaan, ik vind dat je eens foto’s moet nemen op modellen,
  ik denk dat je juwelen dan nog veel beter tot hun recht komen, zo kan je ook zien welke kleuren flateren op een donkere huid of een lichte huid, nu dnek ik aan de foto’s die uithangen In de showroom van Zahia, mooi toch?

  Reactie by fleurfatale — 19 juni 2008 @ 6:58 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress