Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

26 mei 2007

diversiteit

Filed under: Algemeen,inspiratie (textiel),materialen — Veerle @ 8:51 am

De kruisbestuiving van verschillen…ik denk dat ik eraan toe ben in mijn textieljuwelen.

Deze week was er de tweede les van de workshop ‘parels knopen’ bij Zahia. Ik heb er weer veel geleerd…en zal nog behoorlijk wat moeten oefenen. Waarschijnlijk is het makkelijker mijn gehaakte kralen te rijgen, maar ik ga voor de draad en het knopen. Als het lukt om de zijden cordonnet waar ik mee haak ook te gebruiken als knoopdraad, heb ik toch veel mogelijkheden om ook in de knoopdraad met kleur te werken.

En gisteren en deze ochtend ben ik bezig geweest met kralen te vilten. Vilten is echt hip vandaag. Mij echt op het vilten gooien, dat is niet voor direct. Maar zelf kralen maken om ze dan te combineren met mijn haakwerk…dat levert weer kriebels op om één en ander uit te proberen. Het rek vol (merino)viltwol in de etalage van de Gouden Pluim (Vrijdagmarkt, Gent) is onweerstaanbaar. En er moet ook geëxperimenteerd worden, want de vilten kralen van gisterenavond zijn niet stevig genoeg. Kleuraccenten aanbrengen, zal ook nog wat tijd vragen (zag in een boekje dat er textielstiften worden gebruikt voor het aanbrengen van stippen en lijnen, maar dat wil ik niet).

Deze week heb ik wel nog wat snoeren en oorbellen (zie foto) afgewerkt, maahpim3578.jpgr geen echt nieuwe dingen meer gemaakt. Zo’n toonmoment is wel goed om iets af te ronden…en kijk…er is volop nieuwe inspiratie om daarna verder te gaan.

Ik ben nu zo’n drie jaar bezig met dat fijne haakwerk. En het is pas de laatste maanden dat ik zin heb om het haakwerk uit te breiden met andere technieken (kralen en vilten misschien?). Maar ook binnen het haakwerk is de bron nog niet droog…buiten de gewone ‘vaste’ zijn er nog wel meer steken en technieken waar ik iets mee kan aanvangen.

Wordt dus absoluut vervolgd!!

En tot morgen bij Moniek in Kalken! Ik hoop dat er wat volk langskomt, want blijkbaar zijn veel mensen in de weer met familiefeesten of zijn ze op weekend.

Voor wie wil leren vilten in Gent : er zijn regelmatig workshops in De Gouden Pluim, in het MIAT en ook in De Banier. Wat mij ook een echt leuk atelier lijkt : http://users.skynet.be/hiliede/. Dat is wel even buiten de stad, jammer (ik rijd niet per auto), anders was ik er wel al eens langs geweest…maar dat komt nog wel.

Leuke gevilte kralen : http://www.artfeltcreations.com/necklaces/necklaces.htm

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress