Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

10 juni 2008

colorstripes – de pasbeurt

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen,tentoonstellingen — Veerle @ 7:41 pm

Kijk, zo zit ik te werken als ik met veel kleurtjes bezig ben. Het (samengestelde) snoer in wording ligt de hele tijd naast mij in de vorm zoals het er zal uitzien als het gedragen wordt.

colorstripes-de-pasbeurt-029.jpgZeer vaak leg ik het stuk waar ik mee bezig ben naast de stukken die reeds klaar zijn. Zo vermijd ik dat hetzelfde kleur twee keer vlak naast mekaar komt te liggen. En ook dat de kleurwisselingen geschrankt tegenover mekaar komen te liggen. Het is ook met het snoer zo te bekijken dat ik beslis welke kleur nu aan de beurt komt (niet alle lichte kleuren langs één kant, niet alle langere stukken langs één kant, niet alle groene tinten langs één kant …).

Uiteraard liggen die snoeren niet constant op tafel. Om makkelijk terug te vinden waar het begin van de snoeren is en hoe ik het snoer dus van bij aanvang heb bedacht, knip ik nog geen opzetdraad af. Het oogje van de opzet ziet er anders uit dan het oogje van de afzet… zo kan ik de snoertjes steeds opnieuw op dezelfde manier schikken.

Iets anders. Ik kreeg vandaag het website-adres doorgestuurd van iemand die passioneel met papier bezig is. Isabel is een krak in papierscheppen, vooral met gerecycleerde materialen. Ik geef jullie graag de gegevens door van De Vuurkorf (workshops, beurzen,…). Ga hier maar eens kijken. Op zondag 22 en 29 juni as geeft ze een opentuinendag rond o.a. papier. We hebben ooit met Sjamma nog in die tuin vergaderd… ik kan je verzekeren, het is haast een park, zaaalig gewoon! Meer info over waar en hoe er te geraken vind je op haar website.

When I am busy crocheting a multi strand necklace, I always put the strands next to me. So, I can decide what colour will be next, when I change colours, how long the colour stripe will be… perhaps it looks quite at random, but is not 😉

p.s. Met mijn pols gaat alles nog goed. Jipiejee!

2 Comments »

 1. De blogs van Zahia automatisch in je mailbox…

  Er zijn een aantal blogs van collega’s-creatievelingen die ik regelmatig volg. Op de duur wordt het wel…

  Trackback by Zahia blog — 11 juni 2008 @ 1:34 pm

 2. Van Harte dank Veerle voor de vermelding van mijn activiteiten én de mooie publiciteit er rond.
  Mag ik nog even mijn website toevoegen? http://devuurkorf.googlepages.com
  Voilà, en nu maar hopen dat het weer meevalt!

  Isabel

  Reactie by Van Meirhaeghe Isabel — 12 juni 2008 @ 12:33 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress