Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

28 mei 2008

verplichte rust

Filed under: Algemeen,shopping — Veerle @ 6:32 pm

Tja, het moest er van komen zeker? Ik zit met een ‘repetitief overbelastingsletsel’ in mijn linkerpols. Pijn natuurlijk. Vijf dagen vieze pillen slikken, coldpack rond mijn pols. En alles wat pijn doet vermijden.

Verboden te haken dus. Want daar komt het allicht wel van. Grappig: moest deze ochtend aan mijn arts voordoen welke bewegingen ik maak bij het haken… zou dat geen verplicht vak in de huisartsenopleiding zijn?

’t Is gelukkig mijn linkerpols. Met mijn rechter is er niets aan de hand, surfen op het internet gaat als vanouds. Hoewel een PC wel makkelijker te bedienen is met één hand dan deze laptop.

Een volledig herstel kan tot negen maanden duren. Een zwangerschap lang niet haken, dat zie ik niet zitten hoor. Ik zal me gedeisd houden de eerste tijd. Maat ben in mijn hoofd al druk doende om een andere textieljuweeltechniek te bedenken die minder belastend is voor mijn pols, kwestie van die tijd te overbruggen. Of misschien probeer ik nieuwe ontwerpen uit te tekenen (alhoewel, ik kan niet tekenen). ’t Is zoals Karlita al suggereerde: een tijdje niet met draadjes bezig zijn kan tot flink wat inspiratie leiden.

‘k Ben alvast begonnen met een hoopje boeken te bestellen bij Amazon. Al sinds Zahia met een boekenrubriek op haar website begon, waren er een paar die in mijn been beten. Wel leuk, bij veel van de aangeboden boeken kan je ook kiezen voor een tweedehands exemplaar. Dat heb ik dan ook gedaan, ben nieuwsgierig! Dus, één van de dagen rollen ze mijn brievenbus binnen. Wordt leuk, zo’n pak boeken ineens om in te bladeren!

Ik blijf wel bloggen (traag met één hand gaat ook!). Ik steek nu wat meer tijd in het surfen. Als ik iets wijs tegenkom, laat ik het weten.

Graag tot zondag op de tentoonstelling! De weersvoorspelling ziet er goed uit voor zondag, dat wordt daar tof in die tuinen!

I suffer from some kind of tendinitis (RSI) on my left wrist (too much crocheting…). I won’t be crocheting for some days (weeks?). My head is busy trying to find other ways of making textile jewelry that is less burdening for my wrist. Anyway, I will surf the internet to find lovely and inspiring artists to share with you all.

3 Comments »

  1. Wat vervelend zeg, haakwerk even aan de kant. Breien is ook al niet gezond, ook voor de schouders niet. Vaak pauzeren is bij repetitieve handelingen erg aan te raden… Een vlug herstel toegewenst!

    Reactie by Yarnlot — 30 mei 2008 @ 4:22 am

  2. heb er ook al eens last van gehad… Mijn raad : in het begin echt beperken. De orthopedist vond : niet doen ! De huisdokter vond ‘als het nodig is voor je mentale gezondheid (yes!): doen, maar met mate’. Ik ben dan stilletjes herbegonnen. Ik zette een keukenwekkertje, begon met 5 minuutjes, en dan langzaam heropbouwen. Veel goede moed !

    Reactie by Dominique — 30 mei 2008 @ 9:34 am

  3. oei, da’s niet leuk! K hoop dat het snel beter wordt!! Een kleine tip: ik bestel mijn boeken altijd bij http://www.bookdepository.co.uk – tot nu altijd goedkoper want ALTIJD gratis verzending, ook al koop je maar iets van 3 pond. Ik ben alvast grote fan van die website 🙂

    Reactie by karlita — 30 mei 2008 @ 8:01 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress