Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

24 mei 2007

kraal en taal

Filed under: Algemeen,materialen — Veerle @ 2:38 pm

Vandaag opnieuw postbedeling in Gent, na haast twee weken staking. En, hoera, mijn kralen uit Amerika werden bezorgd!! Weer 10 euro douanekosten betaald bij aflevering, dat valt dus goed mee.

Ik zal me eens moeten verdiepen in de kennis van halfedelstenen. k’ Zou toch wel minstens graag de naam kunnen onthouden van de kralen waar ik iets mhpim3570.jpgee doe. Koraal en roze kwarts, dat ken ik wel…maar er zijn er nog veel andere. Studeren geblazen dus;-) Taal-mens als ik ben, vind ik de naamgeving van de vorm van parels wel plezant : chips, nuggets, donuts, teardrops, drums, …

Hierbij een fotootje van een snoer waarin ik kralen heb verwerkt . Deze grote houten kralen heb ik een paar zondagen geleden gekocht in een winkeltje in Brussel vlakbij het Vossenplein (de Brusselse rommelmarkt). Er was een mooie keuze aan kralen, veel natuurlijke materialen (hout, been , hars,…), daar werk ik het liefste mee. Glazen kralen vind ik soms ook wel mooi, maar die zijn dikwijls te zwaar, tenzij ik er maar eentje of twee verwerk in een snoer.

Maar nu de United States Postal Services er voor gezorgd hebben dat ik een voorraadje kralen in huis heb, zal ik daar de volgende weken wel vaker mee bezig zijn.

Het winkeltje in Brussel : http://www.atchoum-perles.be/

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress