Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

18 mei 2008

meer licht

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen,shopping,tentoonstellingen — Veerle @ 6:17 pm

Het was niet zo’n bijster mooie dag vandaag, fris en bij wijlen bewolkt. Perfect excuus om de stad in te gaan al ‘parcoursend’ langs Stof-e-ring.

Begonnen in het MIAT, omdat ik daar voor elven al binnenkon. Wijze dingen gezien, wel een beetje troosteloos opgesteld: te weinig licht. Lieve Jacob, een stoffenverfkampioene, had er een mooie voorstelling gemaakt met lapjes geverfde stof (shibori). Ik denk dat het een soort van stalen waren, die artistiek waren gepresenteerd… echt knap! Ik weet niet wat ze verder met haar stoffen doet, er zitten alleszins veel mogelijkheden in. (Tussen haakjes, Lieve geeft regelmatig workshops in het MIAT).

In de Galerie Jan Colle vond ik vooral de reuzengrote poefen goed. Ze nodigden echt uit tot neerploffen, maar dat mocht niet. De gebruikte stoffen waren kleurrijk bewerkt. Origineel!

Ook in mijn buurt: De Norbertijnenkerk. Ann Huybens had er een installatie gemaakt. Een reuzengrote mobile waaraan haar bijzondere kleren (uit bijzondere stofjes!) hingen te wiegen. Absoluut zeer mooi! Ook te bezoeken omwille van de locatie zelf (je komt er anders niet zomaar in)! De winkel van Ann Huybens, ‘Double Face’ in het Patershol, is vlak in de buurt. Hij maakt ook deel uit van met vaste route als ik op zondag een stadswandeling maak.

Ook Het Pand en het Caermersklooster zijn locaties die alleen al voor wat ze zelf te bieden hebben, al een bezoek waard zijn. Ook in het Pand was er te weinig licht om het werk van KASK (modeacademie Gent) en Syntra (middenstandsopleiding)-studenten volledig tot hun recht te laten komen. Wel goeie dingen gezien! (bij die kledij op basis van oude mannenhemden  waren echt goed gevonden en uitgewerkte stukken bij).

Ik had geen fototoestel meegenomen: dus zelf eens gaan kijken!

Veel van de deelnemers zijn beginners vermoed ik. Hier en daar lagen wel naamkaartjes, maar zelden hebben ze een website.

In het MIAT ben ik ook nog eens gaan kijken naar de vitrinekast. Er liggen nu ook mooie sjaals. Dit is de website van mijn onderbuurvrouw in de museumshop Els Jacobs.

En alweer niet met lege handen thuisgekomen. In het volgens mij mooiste straatje van Gent, de Jan Breydelstraat, is er een leuke winkel met (vooral) Indische dingen: Phulkari. En de winkel is open op zondag! Ik heb er ‘silk cords’ gekocht. Ze zijn iets dunner dan de Vietnamese die ik Sjamma koop en ze zijn minder mooi genaaid (hopelijk niet door kinderhandjes). Ik heb nu wat extra kleurtjes…

rode-draden.jpg

En verder ben ik uiteraard aan het haken. Op de foto de draden waar ik nu mee bezig ben, allemaal rode/oranje/gele tinten. En er zijn twee nieuwelingskes bij. De strengen gespikkeld rood en oranje heb ik gekocht in Stoffenidee (Hoogpoort, Gent). Het is de Summer Tweed van Rowan (het huismerk van Kaffe Fasset), 70% zijde en 30% katoen. Heel mooi en gezien de samenstelling overwegend zijde is, mag het mee in mijn halssnoeren. Ze zijn trouwens ongeveer klaar, maar nog geen foto’s…

On the picture you can see the yarns I’m working with at this moment. The skeins in red and orange are  Summer Tweed of Rowan. They are composed op 70% silk and 30% cotton. As I always work with silk, I ‘allow’ this thread to my collection.

2 Comments »

  1. Spijtig dat ik niet in Gent geraak, dit lijkt me een leuke route!!!

    Reactie by karlita — 18 mei 2008 @ 8:57 pm

  2. Zaterdag ga ‘k de route doen met ons Free…ze ging ze gisteren met de klas doen: was daar toch die treinstaking zeker?!!! Kon niet nr school. Ze doet nu op school shibori met Lieve; ze is er wég van! Hier liggen nogal wat lappekes te drogen ze! ’t Amusement in Bilbao; ‘k ga vlug verder lezen! Tot de volgende!

    Reactie by Els — 21 mei 2008 @ 7:33 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress