Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

16 mei 2008

het dichtste buitenland

Filed under: Algemeen,shopping,tentoonstellingen — Veerle @ 9:44 pm

woltrol-etalage.jpgOp zaterdag is het in Axel (Zeeland, Nederland) marktdag. Vanuit Gent is dit hoop en al een half uurtje per auto. Toen onze kids nog klein waren deden we die uitstap wel vaker, o.a. om leuk gekleurde kinderschoentjes te kopen wat hier toen nauwelijks te vinden was.

Twee weken geleden zijn we er nog eens naartoe gereden. En, gemotiveerd als steeds om ter plekke bloginspiratie op te doen, had ik via het internet het adres van een wolwinkel in Axel gevonden: Atelier De Woltrol . De winkel was snel gevonden: één van de straten waar ook de marktkramen staan.

Wat een paradijs voor vilters, zoveel verschillende materialen om te vilten (of te spinnen). Er is een grote keuze aan plantaardige vezels: bamboe, linnen, ramie, sojazijde (wordt voorgesteld als een plantaardige vervanger voor zijde, zag er alleszins mooi uit, maar ken ik verder niet) en ook veel dierlijke vezels (alpaca,veel wolsoorten en ook gekleurde zijdelonten).  De Woltrol heeft ook een webwinkel, de afstand kan dus geen bezwaar zijn.

woltrol.jpg

Ik had wel zin om van die bijzondere vezels te kopen, maar wat doe ik er dan mee? Mijn aankoop is beperkt gebleven tot een bamboe haaknaald. Mijn moeder was onlangs in Kroatië en ze heeft me daar een versierde haaknaald gekocht (zelf nog niet gezien, enkel een telefonische beschrijving gekregen). Misschien is dit het begin van een haaknaaldenverzameling? Van Dominique(knitting) kreeg ik bij de workshop een stapeltje Amerikaanse haaktijdschriften: daar stond reclame in voor haaknaalden met een lichtje?!

En nog een evenementenbericht: vanaf morgen 17 mei t.e.m. 25 mei Stof-e-ring, 3de biënnale rond mode en textiel. Een parcours in de Gentse binnenstad langs musea, winkels en ateliers. Een waaier van textielontwerpers tonen wat ze in hun mars hebben. Het meeting point voor alle info is de Post Plaza op de Koornmarkt. Ook op de site vind je een plan van het parcours en de namen van de deelnemers. Ik ga proberen daar zondag een uitstapje van te maken.

En ik begin aan een lang weekend, t.t.z. een week. Jiepiejee: een hele week verlof! Even thuis en dan op weg naar een verder buitenland!

This message is about a shop in the south of the Netherlands (about an half hour drive from where I live) where they have lots of different special materials to spin and to felt. The site of the shop Atelier De Woltrol also has an English version and has a webshop.

And from tomorrow onwards until May 25th there is an interesting textile happening in Gent (where I live). In several musea, shops, ateliers… textile designers show what they stand for. More information on the site of Stof-e-ring.

1 reactie »

  1. Bedankt voor de tip Veerle, misschien komen we mekaar zondag tegen op Stof-e-ring, dit keer niet lopend en zwetend, maar kuierend!

    Reactie by Greet — 17 mei 2008 @ 9:28 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress