Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

12 mei 2008

kunst kleurt tuinen

Kunst kleurt tuinen – of KKT – is een initiatief in de gemeente Melle (bij Gent) waarbij een parcours werd uitgestippeld van een twintigtal private tuinen die kunnen bezocht worden op zondag 1 juni 2008. In elke tuin is er ook een tentoonstelling. Je kan meer info vinden op de website van de vzw Fifala, een project in Mali waar de opbrengst naartoe gaat.

Ik palm (een deeltje) van de tuin van een vriendin in (Bea van Sjamma). Je kan mij vinden in de Oude Brusselseweg nr. 24 (in Melle dus). De tuin gaat open om 10 u en sluit om 18 uur. Bea’s tuin is makkelijk te vinden: op wandelafstand van de terminushalte van tram  21 en ook met de fiets vanuit Gent best te doen. Ik stuur nog een mail rond met wat meer info.

En nu maar duimen voor mooi weer! (maar we hebben ook een plan B).

ws-sjamma-sjaalsnoer-rode-draden-137.jpg

Dit nieuwe snoer zal er ook te zien zijn. Ik ben nu in de ban van het lintjes haken: allerhande draden op verschillende manieren aan mekaar haken tot er voldoende lintjes zijn om een snoer mee te maken. Soms steek ik er een zijden lint in, of ik haak vasten rond een andere dikke draad, of ik draai een touw van verschillende draadjes,… Heel plezant om mee bezig te zijn. En haast grenzenloos van mogelijkheden… Meer foto’s van dit blauw/grijs/groene snoer vind je hier.

Gisteren nog een fantastische blog/Flickr-pagina (ventododeserto) gevonden van de Portugese Cristina Pacheco: zonovergoten juwelen met stofjes. Past perfect bij deze zomerse temperaturen. En is zeer inspirerend!

This message is about an exhibition that will take place Sunday June 1st. It’s in the garden of a friend of mine. And I will show my jewellery there. On the picture is an new necklace. I’m busy now crocheting kind of ribbons, with all different threads and stitches. More pictures of this newest necklace you can find here.

Yesterday I came across the beautiful colourful textile jewels of the Portuguese Cristina Pacheco. Take a look at her blog and her Flickr-page.

En nu ga ik nog wat genieten van ’t zonnetje!

2 Comments »

  1. Ziet er hel mooi uit, dat nieuwe snoer van je,
    maar ook wel zeeeeer arbeidintensief.
    Als ik niet wist dat je een boontje had voor Fair Trade zou ik gezworen hebben dat je daar thuis een paar slaafjes aan liet werken. 😉

    Reactie by Greet — 13 mei 2008 @ 10:04 pm

  2. hela ginder in Gent!! Al ’n paar keer op je blog komen piepen; altijd in ‘de rapte’, maar nu efkes tijd om iets te zeggen zie ;-)! Hewel: ge zijt gij vree goe bezig! Echt knap alemaal! Deze blauwe is ook weer heel tof: origineel en ‘eenvoudig'(lees: zonder ‘chi-chi)Heb zelf al veel plezier gehaald uit kettingskes haken – mijn dochters vinden het ook tof (het ‘zien’, niet het ‘doen’)!! Nog even nr ’n paar andere blogs kijken…tot de volgende!

    Reactie by Els — 15 mei 2008 @ 12:10 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress