Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

8 mei 2008

hydrangae

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen,kleur,materialen — Veerle @ 6:47 pm

Vandaag eens geen workshopnieuws 😉

Onze stadstuin is op z’n mooist dezer dagen: de blauwe regen staat weelderig in bloei. De volgende mooie fase is als de hortensia’s bloeien. Ook al wou ik blauwe, bij ons zijn het roze (heeft iets met de zuurtegraad van de aarde te maken, geloof ik).

Hortensia’s (en ook pioenen) associeer ik met de tuin van mijn grootouders… waar is de tijd?

En ziehier, een hele mooie papieren schaal vol met gedroogde blauwe hortensia’s. Het is een cadeau van Atelier Plano voor mijn blogiversary. Ik doe de schaal graag alle eer aan met er een  snoer in te presenteren in de kleuren van de bloemen.

zahia-hydrangae-woltrolvintage-018.jpg

Het is weer een ‘salade folle’ geworden van materialen en technieken: blauw linnen gevonden in één van mijn rommeldozen, gewone zijden cordonnet, zijden lintjes die ik in sjamma kocht, sari silk (gekocht in Stockholm), zijden garen van Tredfairy,… en dat is het zowat. Dit snoer is vastgemaakt, t.t.z. het zijn geen losse linten die je moet knopen (zoals het groen snoer uit het bericht van 24 april 08 ). Je kan het wel twee keer rond je hals draaien. Meer foto’s zie je hier.

Ik ben momenteel nog met iets gelijkaardigs bezig in groen/grijze tinten. Het ziet er uit als één groot lint van zo’n goeie anderhalve meter lang… als het ware te dragen als een sjaal. Dat krijgen jullie binnenkort te zien, het is nog niet helemaal afgewerkt.

Daaaaag, nog één dagje werken en het is weer lang weekend!

This is a picture of a necklace I made with lots of different yarns found and bought everywhere. You can see more pictures here. It’s presented in a paper tray I received as a present from Atelier Plano on the occasion of my blogiversary. The tray is filled with dried blue hydrangae flowers, which inspired the colours of the necklace. 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress