Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

21 mei 2007

jammer…

Filed under: Algemeen,materialen — Veerle @ 7:53 pm

Ik heb net zitten bieden op e-bay : een lot Gütermann zijde. Niet de cordonnet (10 meter op een bobijntje) waar ik meestal mee werk, wel de dunne naaizijde (50 meter op een bobijntje). Maar pech dus, ik ben overboden. Ik koop alleen maar buitenkansjes, spullen dus die ik hier niet vind of die hier echt veel duurder zijn.

’t Is eigenlijk toevallig dat ik ook met die dunne zijde ben beginnen werken. Ik heb een aantal maanden geleden een lot kunnen kopen van Gerda (van atelier Plano). Zij gebruikt dat soms om een ‘kapitaal’ te borduren. Dat is dat gekleurde boordje dat boven en onderaan in de rug van een gebonden boek zit.

Aanvankelijk had ik er niet zoveel interesse voor. Maar toen bleek dat , wonder boven wonder, ik in mijn verzameling zijde van sommige kleurnummers nu zowel de dunne als de dikke versie in huis had, ben ik ze beginnen combineren.hpim3581.JPG
hpim3582.JPG


Van die dunne naaizijde moet ik telkens drie draadjes samen nemen, om ze dan met haaknaald nummer één te kunnen verwerken. Het werkt wel wat traag, want ik moet er goed op letten dat ik bij elke steekje alledrie de draadjes meeheb. Wel leuk om kleurovergangen mee te maken. En het gespikkelde resultaat is ook apart (zie foto groen/beige snoer), ook in combinatie met de effen cordonnet (zie foto paarse snoer).

By the way, als iemand van de bezoekers van mijn blog weet heeft van bobijntjes zijde die van eigenaar wilen verhuizen : geef mij een seintje!

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress