Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

15 november 2012

the making of …

Filed under: pachamama — Veerle @ 5:56 pm

(English text below)

Het is  leuk om toe te werken naar een evenement (zoals de Stiel en Stijl beurs van afgelopen weekend): alles klaarleggen, bedenken hoe ik mijn werk wil presenteren en hoe ik het wil verpakken.

Ik zie wel graag zakjes in bruin kraftpapier. Mijn fantasie de vrije loop laten gaan om de verpakking aan te passen aan de collectie is héél plezant.

Voor de Pachamama-collectie wou ik iets doen met de zak huayruru-zaden die ik in Cusco (Peru) kocht. Ik had er niet op gelet bij aankoop, maar er zaten geen gaatjes in de zaden, dus onbruikbaar bij het rijgen.

En dit is wat het uiteindelijk werd:

materiaal verzamelen …

(gerecupereerd) karton met tweezijdige plakfolie en een naar Zuid-Amerika verwijzend stofje bekleden …

labels snijden …


een behoorlijk stapeltje …

een bij te voegen tekst over de huayruru-zaden (ze brengen geluk!) schrijven en uitzoeken hoe het papiertje het leukst presenteert …

het wordt uiteindelijk dit …

en het resultaat …

en voor de gelukzakken is er ook nog dit …

I love to make packages that fit with a certain jewellery collection.

Above you can see the making of labels I attached to simple craft paper bags for my Pachamama collection. In every bag is a huayruru-seed I bought in Cusco (Peru). At home I discovered that the seeds did not have a hole .. so I thought this was a nice way to use them anyway.

4 Comments »

 1. oooooooooooo, hoe mooi bedacht!!!! De papiertjes gewikkeld rond een leeg zijdegarenklosje deed mij spontaan glimlachen! Ik merk dat ik niet de enige ben die werkelijk niets weggooit en alles nog kan (her)gebruiken!!! Van recyclage gesproken! Tof resultaat, Veerle! Zo jammer dat ik er afgelopen weekend niet bij was :-)) lieve groetjes, Hilde

  Reactie by Hilde Cremers — 15 november 2012 @ 9:37 pm

 2. Zo schoon en af zeg! Goe bezig, Veerle! Zo leuk ook om je weer eens gezien te hebben op S & S! XO

  Reactie by Mitsy/ArtMind — 15 november 2012 @ 10:14 pm

 3. ach zooo… het pakje ligt nog te wachten op de kerstboom dus had ik zelfs dàt mini-kadootje nog niet opengemaakt -maar super!

  Reactie by Veerle V. — 16 november 2012 @ 8:01 am

 4. Zo tof en origineel, echt heel mooi gedaan! Het ‘plant’ gehalte komt weer helemaal tot zijn recht 😉
  Groetjes,
  Isabel (van bij OFO)

  Reactie by Isabel — 17 november 2012 @ 4:08 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress