Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

26 november 2007

cadeautjestijd

Filed under: Algemeen — Veerle @ 10:59 pm

snoer-hadong-zijde.jpg’t Is zo ver… cadeautjes! Veel druk en opgeklopte feeststemming, maar als het dan toch moet, waarom er niet zelf plezier aan beleven en gaan winkelen buiten het gewone circuit.

Nu zaterdag is er in Sjamma een kleine cadeaubeurs. Er is natuurlijk ons aanbod zoals gewoonlijk. Daarnaast hebben we ook een aantal mensen uitgenodigd die op één of andere manier verwant zijn met Sjamma.

Isabelle, vrijwilligster, is reeds een hele tijd bezig met handgeschept papier (recyclage) en maakt daar dan verder de mooiste kaartjes, boekjes en andere hebbedingetjes mee. Ik zag haar werk afgelopen weekend op de Bazar van de Steinerschool : er zit zeker iets origineels tussen (en het is zeer betaalbaar).

Atelier Plano was er vorig jaar ook al. Ik weet dat ze in de weer is geweest met de hennepstoffen uit Vietnam. Ik heb het resultaat nog niet gezien, maar ’t zal zeker de moeite zijn. Gerda is ook boekbindster, en papierfreak….ze maakt mooie dozen en schalen. Ze heeft voor Sjamma o.a. de nieuwe presentatie van de juwelen ontworpen en uitgewerkt. Eindelijk wat orde in onze hoeveelheid haslssnoeren uit de hele wereld.

Rita , ook een vrijwilligster, staat er met handgesponnen wol, vilt en patchwork van Sjamma-stoffen. Zij is ook diegene die voor mij zijde aan het spinnen is. De rode zagen jullie al. De zwarte krijg ik zaterdag. Zwarte zijden cordonnet kan ik zeer moeilijk vinden, dus deze handgesponnen zijde is erg welkom.

Er is een stand met het strowerk uit Kongo, er zijn Indische juwelen. En er is ook één en ander van Soie Belle.

En ik ben de afgelopen weken ook in de weer geweest met de zijden stoffen uit de winkel. ’t Was weer heel leuk om daar mee bezig te zijn. Dat ligt me wel : binnen een bepaalde berperking mijn creativiteit uitwerken. Er zijn verschillende soorten halssnoeren en speldjes. Van één soort snoer zit hierbij een foto. Van de andere  ‘uitvindingen’ is er nog geen foto. Ik zal mij wat beter moeten organiseren om foto’s te nemen. Als ik thuis kom van mijn werk is er niet meer voldoende daglicht, en ik neem mijn foto’s liefst buiten. Ik zou ze dus in het weekend moeten nemen, maar daar heb ik niet aan gedacht.

Sjamma is in de Dampoortstraat 23, Gent. De beurs is nu zaterdag van 11uur tot 18uur. Ik zal er zelf zijn vanaf 15u30 (de rest van de tijd word mijn kraam bevrouwd door Atelier Plano).

Misschien tot dan!

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress