Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

14 november 2007

a bit of everything

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen,tentoonstellingen — Veerle @ 2:55 pm

Een duik in mijn geheugen : een soepstalletje in de Kew Gardens in London, 1980. Gewoon de naam van een soep : ‘a bit of everything soup’.

Om maar te zeggen dat hier een aantal losse berichten volgen.

Via Ingrid het indrukkende vouwwerk van Tine De Ruysser leren kennen. Nog niet in het echt gezien, maar het ziet er fenomenaal uit.

Zahia heeft een nieuwe rubriek op haar website : interessante boeken over kralen, juwelen, etnografie… met een directe link naar de internetboekenwinkel Amazon. Ik moet mij hier al geweldig inhouden om niet aan het internetshoppen te gaan… nog even wachten op mijn eindejaarspremie.

Achter de spiegelbeelden , een reizende tentoonstelling rond sterke vrouwen uit het Zuiden. De ondertitel van de tentoonstelling luidt “(h)erkennen van de creativiteit van ondernemende vrouwen in het Zuiden. Portretten die alle zintuigen prikkelen en hoofd en hart niet onberoerd laten”. Op 11 november ll. was de tentoonstelling te zien op de Vrouwendag in de Vooruit. Nu  – van 13 november tot en met 23 november 2007 – in de Bank van de Arbeid (hoekje Volderstraat – Kalandestraat in Gent – waar het Wereldcentrum ook is gehuisvest)  tussen 10u en 17u. Gesloten op maandag. De toegang is gratis. Alle info op de website, waar je ook een aantal verhalen kan lezen .

Deze voormiddag ben ik er eens gaan rondwandelen. ‘Women are heroes’ (slogan van een campagne van Artsen Zonder Grenzen). Onze zussen uit het Zuiden wiens verhaal je kan lezen en beluisteren op de tentoonstelling, zijn dat zeker!

1 reactie »

  1. Ondertussen was ik achter de deuren van de Bank van de Arbeid druk aan ’t werk met de voorbereiding van onze Noord-Zuidbeurs. Volgende week vrijdag 23/11 kan je daar ook terecht voor een vol namiddag en avondgebeuren. De tentoonstelling ‘Achter de Spiegelbeelden’ is dan daar de laatste keer te bezichtigen. Voor de rest van het programma verwijs ik naar http://www.wereldcentrum.be. Misschien wel al vertellen dat ’s avonds daar Ronnu Mosuse optreedt met zijn programma ‘Live in Congo’ gratis en voor niks !

    Reactie by Peter — 14 november 2007 @ 10:49 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress