Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

19 juni 2011

tribute to marieke(s)

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen — Veerle @ 11:05 am

(English text below)

De foto’s die je in dit blogbericht ziet, zijn details van een snoer dat ik haakte voor Marieke. Zij was één van de deelneemsters aan mij allereerste reeks workshops in het Miat.

En daar word ik blij van: vrouwen die mij leerden kenden via mijn blog of via de workshops, die mijn werk blijven volgen. Want dat is uiteindelijk ook mijn oprechte bedoeling. Deze blog leidt niet naar een shop, bevestiging krijgen gebeurt dus niet via eventuele verkoop. Wél door belangstelling voor mijn werk, als daar bij voorbeeld de voorbije tentoonstellingen waren. En daar liep het wat mank, er bleef bij mij toch wat ontgoocheling hangen …, ik had meer bezoekers verwacht.

Op een bepaald moment voelde ik me gewoon nog een machine die aan anderen ‘inspiratie’ levert .Ik heb meer dan een maand niet gehaakt, vreemd  😉 Maar die teleurstelling en frustratie heb ik inmiddels achter mij gelaten!

Dat ik dit blogbericht ‘tribute to …” heb genoemd , heeft daar mee te maken. Het is een oprechte dankjewel aan Marieke en  aan al wie toch kwam kijken naar de tentoonstellingen!

En een bonus Marieke. Hieronder nog een foto in de slipstream van de voorbije Yarn Bombing Day. Dit Brugse beeld heet ‘Marieke’ en het werd aangekleed door Katrien D. (een trouwe lezer én bezoeker van mijn tentoonstellingen!!). Ik vind het zelf echt wijs!

The pictures in this blogpost show a necklace I made for Marieke. Marieke was one of the first participants of my workshops some four years ago.

I called this post ‘tribute to …’ because I want to thank those people that  took the effort to come and see one of the previous exhibitions. I admit, I was disappointed because only a few people came to see them. I felt some weeks as a kind of machine that only delivers ‘inspiration’ to others, but doesn’t get any interest back.

At this time I have left this frustration and disillusion behind me! I haven’t touched any crochethook for some five weeks, can you imagine? 😉 But inspiration is gradually coming back! Hurray!

The last picture shows another Marieke. It is a statue in Bruges, that was yarnbombed by Katrien D., one of my faithful readers (and visitor of my exhibitions!!)

10 Comments »

 1. Blij dat je de draad terug oppikt. Ik heb genoten van de tentoonstelling in Gent en de afwezigen hebben zeer zeker ongelijk. Geniet ze en blijf aub bloggen – zou al die mooie creaties, leuke teksten en oneindige inspiratie missen. Een fan.

  Reactie by Carina — 19 juni 2011 @ 3:39 pm

 2. Hey Veerle,
  De ragebol moet eens uit de kast om jouw nare hersenspinsels weg te vegen! Je mag ervan op aan dat er mensen zijn die je werk van dichtbij volgen,ook al zijn ze niet altijd aanwezig op tentoonstellingen.
  Voor mij gaat er geen week voorbij of ik wip eens binnen op je blog. Steeds vind ik het verbazend wat je tot stand brengt en de evolutie die je doormaakt.
  Volg zelf edelsmeden en ik weet uit ervaring dat het niet evident is om steeds vernieuwend uit de hoek te komen.
  Maar laat je zeker niet ontmoedigen! Je bent “goe bezig”.
  Groetjes,
  Chris

  Reactie by Chris — 19 juni 2011 @ 4:58 pm

 3. zo lief van je…

  K-trien

  Reactie by k-trien — 19 juni 2011 @ 7:30 pm

 4. Veerle toch!!! Ik denk niet dat je moet ontgoocheld zijn door gebrek aan belangstelling. Waar jij mee bezig bent is zo fijn en uniek. Ik volg je creaties op de voet en sta nog altijd versteld van je ongelooflijke inspiratie. Ik ben er zeker van dat velen onderschatten hoe intensief en precies jij met haken bezig bent, maar daar mag je je niet door laten ontmoedigen. Smaken verschillen nu eenmaal en mensen ‘zappen’ zo graag: ze pikken hier en daar een ideetje mee en zoeken dan weer iets anders… Ik blijf fan! uit Kalken waar je écht je eerste workshop gaf! groetjes, Rita

  Reactie by Rita Van Malderen — 19 juni 2011 @ 10:01 pm

 5. Gelukkig heeft Marieke je geinspereed om weer aan het haken te gaan. Je maakt supermooie dingen, ik kom hier regelmatig langs om mee te genieten van al dat moois. Ik denk dat je gewoon eens vaker iets voor jezelf moet maken. Ik kan het mij makkelijk voorstellen dat de voorbereiding van een tentoonstelling maanden aan werk en energie vraagt. Als er dan minder volk op komt dagen dan je verwacht had, dan is dat heel begrijpelijk een grote teleurstelling voor je. Laat je gewoon eens inspireren door een bloesje dat je leuk vindt en maak er dan voor jezelf zo een prachtige ‘Veerleketting’ bij. Als je die dan draagt, dan krijg je direct positieve respons van mensen en veeeel creatieve energie om weer door te gaan ! groetjes, annemie

  Reactie by Annemie — 21 juni 2011 @ 5:12 pm

 6. Lieve Veerle, je beseft niet half hoe belangrijk je bent voor al de mensen, die even kort bij je mogen tijdens de workshops, tentoonstellingen, ontmoetingen. Dat kleine zaadje van ontmoeting komt soms pas later tot groei… je moet blijven geloven in je kunst, want je bent zelf inspiratie voor zovelen!!! Ik blijf alleszins, als een klein meisje, met open mond naar je prachtige werk kijken!!! Warme groet, louke

  Reactie by louke — 22 juni 2011 @ 7:06 am

 7. Beste Veerle, ik sluit even aan in de rij. De blogstilte was ook mij niet ontgaan… Ik denk dat je onderschat hoeveel bewondering en waardering er is voor je werk. Ik herken sterk de teleurstelling en heb mij al dikwijls gered met het idee dat het proces van het maken minstens evenveel voldoening moet geven als de interesse van anderen. Je maakt ontzettend mooie juwelen en ik hoop dat je terug je weg kan vinden… Ik volg je blog nauwgezet. Groetjes, Rita

  Reactie by Rita Lauwerier — 22 juni 2011 @ 7:44 am

 8. al de voorgangsters hebben het al beter gezegd dan ik zou kunnen… ik sluit er me volledig bij aan. En ik ga echt, echt mijn best doen nog eens naar een tentoonstelling te komen. En ondertussen blijf ik je blog volgen natuurlijk!

  Reactie by Dominique — 22 juni 2011 @ 9:57 pm

 9. Dag lieve Veerle, al maar goed dat je terug je “drive” gevonden hebt, want wat jij verwezenlijkt met haaknaald en draad is ZO bijzonder, zo helemaal AF, zo ongelooflijk knap ! Dat doet geen mens je na! En voel je aub géén machine die enkel inspiratie geeft aan anderen, want ik heb het zelf ervaren: je vertelt zo begeesterend over je haakwondertjes, je geeft inderdaad inspiratie, maar…jou evenaren … kan en wil niemand ! Ik ben superblij dat ik jou ontmoette hier op jouw blog én ondertussen al enkele keren “life”… Jij bent een SUPERDAME met véél charisma ! Dat ik nog lang van dit alles kan blijven genieten… want dat geeft kleur aan het leven!!!

  Reactie by Hilde Cremers — 26 juni 2011 @ 9:01 pm

 10. Dag Veerle,

  Dank je voor de mooie attentie op je blog.Ik vond niet direct de juiste woorden om iets terug te schrijven,meestal ben ik niet zo sprakeloos maar nu moest ik er toch een nachtje over doen.
  Veerle ik vind het een eer dat ik een positieve stimulans voor jou mocht zijn.Blijf geloven in je creaties die stuk voor stuk kunstige juweeltjes zijn.Geniet van het zalige gevoel van het creeëren,steeds opnieuw ontdekken en op zoek gaan naar …
  En heb je soms het gevoel dat je een inspiratiebron voor de anderen bent …Weet dan welke positieve kracht je doorgeeft en weet ook dan je hen altijd een beetje voor bent.

  Vele lieve groeten,
  Marieke

  Reactie by marieke — 29 juni 2011 @ 11:59 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress