Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

15 mei 2011

preparing again … ;-)

Filed under: Algemeen — Veerle @ 3:57 pm

(English text below)

In oktober 2009 (Stiel en Stijl, Leuven) kreeg ik bezoek van een stafmedewerkster van de KVLV, of ik het zag zitten om op 21 mei 2011 workshops te geven in Leuven. Dat was nog nooit gebeurd, 19 maanden op voorhand al een afspraak!

Tijd gaat (te) snel …nu zaterdag is het al 21 mei 2011. Héél Leuven viert feest: de KVLV bestaat 100 jaar!’Eeuwige passie’ is het motto van deze dag. Er is een indrukwekkend programma uitgebouwd en iedereen is er welkom. Klik hier voor de website van dit feest, je vindt er alle nodige informatie.

Het is de bedoeling dat ik er vier keer een workshop begeleid, telkens voor een groep van 15 vrouwen. Goed anderhalf uur dus om iets aan te leren. Ik heb genoeg tijd gehad om hierover na te denken en veel materiaal in huis te halen.

Dit is het geworden:

De fase van het materiaal uitzoeken heb ik zelf al gedaan (ik vrees dat 15 dames materiaal laten uitzoeken te veel tijd zou afsnoepen van de workshop zelf 😉 ). Elk zal kunnen kiezen uit een zakje met een tiental kralen, drie houten kralen die we zullen overtrekken met haakwerk, twee bobijntjes cordonnet en een eindje waxtouw om het snoer te rijgen.

’t Ziet er net uit of ik geboortezakjes met suikerbonen heb gevuld … en geen enkel is hetzelfde!

En dit is waar we zouden moeten eindigen, één van de vele mogelijkheden:

It was as far away as October 2009 that I was invited to give workshops on this coming  May 21st. An important organization of women, KVLV (originally it was a  farmer’s women orrganization, and it is still more popular in the countryside than in cities) celebrates its  100th anniversary. The event takes place this coming Saturday in Leuven, click here for all information.

I intend to give four workshops ,every two hours a new group of 15 ladies. As I’m afraid that letting the ladies picking outthe material they want to work with,  would take too much time, I decided to take that part on me.

I’ve made almost a hundred little bags containing some ten beads, three wooden beads which we will cover with crochet work, two bobbins of cordonnet in matching colours and a wax cord. Hope the ladies will like the workhop!

7 Comments »

 1. super, ik wou dat ik in leuven woonde 🙂

  Reactie by ann — 15 mei 2011 @ 4:24 pm

 2. zitten er ook vitessepilletjes in ? 😉

  Reactie by sandra — 16 mei 2011 @ 5:49 am

 3. Leuk leuk, dat wordt een dagje vol positieve stress en met veel voldoening!

  Reactie by Nicole — 16 mei 2011 @ 8:12 am

 4. Op de pakketjes alleen al zou je verliefd worden – ook hier weer mooie combinaties. Zag wel op de KVLV event site dat er gewoon “haken” staat. Had toch wel met iets meer flair kunnen omschreven worden toch. Hopelijk weten de bezoekers wel beter. Veel succes+groeten

  Reactie by Carina — 16 mei 2011 @ 7:05 pm

 5. Nu kom je naar Leuven en nu kan ik weer niet. Ik wordt vrijdag geopereerd en denk echt niet dat het zal lukken.
  Maar die zakjes zijn gewoon echt tof. Ik wou dat ik er ook 1 te pakken kan krijgen. Quasi instant juwelen, daar wordt een mens happy van 😉 Veel succes met het Leuvens/rest van Vlaanderen publiek.

  Reactie by Tinne — 18 mei 2011 @ 5:53 pm

 6. Ik kwam naar Leuven en werd alweer creatief verliefd, verslaafd.. een nieuwe passie. Ik ben al twee dagen aan’t haken als een gek.
  Het is als leren lopen, met vallen en opstaan… opzetten en aftrekken, opnieuw beginnen tot ik het goed vind.
  Veerle, ik mail je zoals afgesproken als mijn eerste werkje af is en ik een foto kan tonen.

  Reactie by Pit Choun — 23 mei 2011 @ 9:27 pm

 7. Ik was ook in Leuven bij de workshop. Puur genot en de smaak van het haken opnieuw te pakken. Ik hoop je toch nog eens ergens tegen te komen en een langere workshop bij je te volgen.
  Tot haaks!

  Reactie by Veerle Verreth — 11 juni 2011 @ 6:42 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress