Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

2 augustus 2010

calatrava

Filed under: Algemeen — Veerle @ 8:40 pm

(English text below)

Het is pas eind september mijn beurt om op reis te vertrekken. De zomerse wachttijd overbrug ik met elk weekend iets van vakantiegevoel in te bouwen.

Afgelopen weekend was dat een uitstap naar Luik. Twee maal per jaar ga ik met een vriendin op shopping trip tijdens het laatste weekend van de koopjes. We kiezen elke keer een andere stad uit.

Sinds de opening van het nieuwe treinstation Liège- Guillemins in september 2009, stond Luik op onze planning. Ook al waren we meer dan twee uur onderweg, het was meer dan de moeite waard.

Het Luikse stationsgebouw is van de Spaanse architect Santiago Calatrava.  Calatrava staat voor groots, wit, glas en beton. Ik was er behoorlijk van onder de indruk. Het is een prachtig gebouw om in rond te lopen, telkens andere plekjes om te fotograferen. En ik was er niet alleen om foto’s te maken, er was zowel een trouwreportage als een modefotoshoot aan de gang terwijl we er rondliepen.

Two times a year, me and my friend Nele go on a shopping trip during the last weekend of the sales. We always pick another city.

Since the opening of the new railway station Liège-Guillemins, in September 2009, the city of Liège was on our priority list. And it was more than worth the two hours trainride.

This railway station is a building of the Spanish architect Santiago Calatrava: impressive, concrete, glass, white, …

I was really impressed … as my pictures can perhaps prove you.

4 Comments »

 1. Ik vind het leuk dat je ons allemaal meeneemt op je uitstapjes. Wat een prachtig gebouw, zonder jouw blog zou ik dat helemaal gemist hebben. Thanks, Atie

  Reactie by Atie — 3 augustus 2010 @ 4:03 am

 2. Je zou dit idd niet in ons grijs belgenlandje verwachten zo’n momument van een station … eerder in een zuiderse stad, dus hij heeft zijn roots niet verloochend in zijn werk.

  Reactie by sandra — 3 augustus 2010 @ 5:44 am

 3. wow, indrukwekkend! Ik ben er maar één keer geweest om iemand op te halen maar dat was buiten en ’s avonds laat en niet echt het moment om er rond te lopen. Nu wil ik zeker eens overdag gaan. Overigens is Luik een erg leuke winkelstad vind ik! Hopelijk heb je veel op de kop kunnen tikken! 🙂

  Reactie by Mitsy/ArtMind — 3 augustus 2010 @ 7:55 pm

 4. These photos are incredible!!
  Thanks so much for sharing them with us!!!

  Reactie by Heather Woollove — 21 augustus 2010 @ 6:18 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress