Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

6 augustus 2007

de eerste lading

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen,inspiratie (textiel) — Veerle @ 8:06 pm

Ik begin vandaag alvast met het citeren van een aantal websites. Het zijn sites van  vrouwen wiens werk ik echt mooi en goed vind. 

Veel kijkplezier bij deze online ‘tentoonstelling’ van textielkunsten.

Vandaag nog maakt Marianne Seiman op haar blog melding van de Amerikaanse viltkunstenares Lisa Klakulak. Verzorgde site en bekijk vooral de portfolio (handtassen, sjaals, juwelen,…). Dit vind ik nu artistiek. Er is niet alleen een uitstekend vakmanschap maar ook meer : de originaliteit van ontwerpen en kleuren, de soms speelse accenten , de combinatie van technieken,… 

Via deze blog vond ik een tijd geleden ook de bijzonder mooie tassen van Louise Turner.

Via de blog van Susan Lomuto de ‘organische juwelen’ van Sarah Hood ontdekt. Aanvankelijk kon ik me niks voorstellen bij het woord ‘organisch’ Het zijn juwelen gemaakt met plantaardige elementen : blaadjes, vruchten,….die verder zijn verwerkt met o.a. zilver. Ze zien er heel poëtisch en fragiel uit. Ik weet niet of deze juwelen solide genoeg zijn echt te worden gedragen, maar ze zijn alleszins prachtig om naar te kijken! 

En wat denk je hier van ? Zou er zelf nooit opkomen : creativiteit op hoog niveau met ritsen van Kate Cusack (kijk onder de rubriek : zipper jewelry).

Tamara Mogendorff maakt fantastisch mooie, sobere poppen – vooral dieren. Het zijn niet echt knuffels in de zin van kinderspeelgoed, maar mooie objecten om tentoon te stellen en te bekijken.

Ook bijzonder : de op getouw geweven juwelen van Anastasia Azure. Kijk onder de rubriek “techniques” om te zien hoe zo’n ingenieus juweel tot stand komt.

En , zit er iets bij dat je mooi vindt?

Morgen volgen nog een aantal sites van ‘soortgenoten’ t.t.z. haaksters.

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress