Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

2 augustus 2007

do something creative every day!

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen — Veerle @ 8:09 pm

Bovenstaande zin kwvilten-kralen-1.jpgam ik gisterenavond tegen tijdens mijn gespeur naar wijze blogs of websites. Voor mij is het zoiets als ‘an apple a day keeps the doctor away’…

En in tijden van vakantie lukt dat wel goed. Ik geniet ervan om met mijn handen bezig te zijn. Gisteren nog een paar kralen gevilt. Die zijn ook om mee te nemen op reis. Allemaal samen in een doosje met bijpassende draadjes en parels. Ik zie mij daar al zitten op het gras voor de gerestaureerde watermolen in de Midi-Pyrenées……

Niet alleen kralen gevilt, maar ook broodjes gebakken (met ricotta en oregano). Was wel grappig, heb zo’n twee uur na mekaar dezelfde bewegingen gemaakt met mijn handen : bolletjes van vilt en bolletjes van deevilten-kralen-2.jpgg draaien.

Ik had ook iets uitgeprobeerd met die vilten kralen . Had ergens gelezen dat , om zo’n kraal in twee helften te snijden (halve bolletjes dus), je  die in de diepvries moest steken en dan met een scherp mes in twee snijden. Geprobeerd maar mislukt. De diepgevroren kraal in twee snijden lukte nog niet. Maar de ontdooide kraal was absoluut niet stevig genoeg en dus niet bruikbaar. Later eens opnieuw proberen…..

Vandaag voeg ik een vijfde blog toe aan de blogroll hier rechts van dit bericht. Rag and Bone is een Amerikaans artistiek boekbindersbedrijfje, met een schitterende blog. Ik ben gisteren een avond zoet geweest met nog maar enkel naar de vele foto’s te kijken…nu wil ik ook nog alles lezen! Ik zit dagelijks te surfen, maar bots niet dagelijks op een site die mij echt vasthoudt. Voor wie graag met papier aan de slag gaat, er zijn ook redelijk wat links naar tutorials opgenomen (kijk b.v. is naar het bericht van 20 december 2006 : een pak voorbeelden om zelf pop-up kaarten te maken, een papieren boekenlegsel op 7 mei 2007 en dan naar de koffieklets op 8 mei 2007!)

Reizen op het internet op zoek naar wat ik mooi vind en mij inspireert doe ik zo : ik begin bij een blog of site die ik sowieso zeer de moeite waard vind om vrijwel dagelijks te raadplegen. Dan zit ik wat te zoeken tussen de daar aangehaalde links tot ik iets vind dat mijn aanspreekt en zo steeds maar verder. Op het einde van zo’n avontuur weet ik niet meer waar het begon, maar zit ik wel blij te wezen met de vondst van b.v. Rag and bone.

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress