Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

25 januari 2015

workshop T-shirt yarn – FFF – 1 maart 2015

Filed under: Algemeen — Veerle @ 4:37 pm

(English text below)

De workshop ‘T-shirt yarn’ staat nu op de website van het FairFashionFest!

Ik kan er nog bij vertellen dat de workshop  allicht zal doorgaan van 16u30 tot 17u30.  De groep deelnemers zal beperkt worden, maar je kan ook wel gewoon komen kijken.

Op een uurtje zal het niet lukken om iets af te werken. Ik speel met de idee om iets van een groepswerk te maken, maar daar moet ik mijn gedachten nog eens goed laten over gaan.

Waar ik ook mijn gedachten laat over gaan: misschien moet ik de workshop gewoon eens herhalen op een halve dag. Iemand goesting?

blogcollage-2015-01-17

Ter illustratie van de workshop, prutste ik een collage in mekaar. Leuk om te doen . Dit is de website die het spelen eenvoudig maakt: www.collage.nl

Above some information on a workshop ‘T-shirt yarn’ I will be giving on the FairFashionFest in Gent, March 1st.

 

 

 

17 januari 2015

more t-shirt yarn projects

Filed under: materialen,technieken — Veerle @ 6:56 pm

(English text below)

Ja, zo gaat dat hier. Ik begin met iets nieuws en dan krijg ik zin om nog meer uit te proberen.

Nog meer t-shirt yarn dus. Nu, garen geknipt uit een witte t-shirt.

Hier heb ik niet  de draad zelf gebruikt om mee te haken, maar ik hem hem als textuur, als leidraad gebruikt. Met de keuze van de haakdraad, kan je alle kanten uit. Spelen met kleur ligt voor de hand. Het zijn twee pannenlappen geworden.

Ook deze techniek zal aan bod komen tijdens de workshop op het FairFashionFest.

I tried another technique to use t-shirt yarn. I cut this yarn from a white t-shirt. I dit not use it to crochet with, but I used it as a texture thread, crocheted together with colourful other yarn.

11 januari 2015

Gent (Miat) – 1 maart 2015 – Fair Fashion Fest

Filed under: Algemeen — Veerle @ 8:01 pm

(English text below)

Op zondag 1 maart as, wordt in Gent een festival rond eerlijke mode georganiseerd. Het gaat door in het Miat, van 13u tot 18u.

Het festival is nog in volle voorbereiding. Er zijn uiteraard informatieve sessies, er komt een modeshow en een markt en er zijn workshops.

Er is al een website www.fairfashionfest.be ….  maar nog even geduld voor de volledige info. Ik hou jullie op de hoogte!

blog fff

Je vindt hier wel al het evenement op Facebook.

Ik zal er ook een workshop geven :-)  Neen, geen sieraden haken, wel iets dat past bij het concept van dit festival.

We zullen garen maken van oude t-shirts en daarmee haken. Meteen bekijken we ook de labels die in de t-shirts zijn gestikt en wat die vertellen over het traject van dit kledingstuk.

Ik kijk er naar uit en ben volop aan het voorbereiden.

Mandjes gehaakt van zelfgemaakt T-shirt garen:

Above some pictures of T-shirt yarn I made. I crocheted these examples for a workshop I’m going to give 1st of March in Gent, on a fair fashion festival.

Check the website www.fairfashionfest.be

 

4 januari 2015

de kunstketting

Filed under: andere creatievelingen,tentoonstellingen — Veerle @ 4:00 pm

(English text below)

Wie op Facebook zit, heeft de voorbij weken allicht al de kunstketting zien passeren.  Het gaat zo, een kunstenaar nomineert vijf anderen, en nodigt hen uit om vijf dagen na mekaar werk van zichzelf te tonen.

Is wel leuk, zo krijg je nog eens wat inspirerend werk van anderen te zien. Want meestal blijft het delen van je werk toch heel snel, versnipperd en voorbijgaand.

Mieke  Recour heeft mij ook genomineerd. Voor wie niet op Facebook zit.  Hier zijn haar vleiende en mooie woorden over mij:

‘de dame die haar volk leerde om sieraden te haken’. Veerle, ik bewonder je werk en heb dankzij jou, dikwijls haakwerk in mijn sieraden verwerkt. Niet alleen technisch heb je je stempel gedrukt, ook met wat je vertelde over ‘inspiratie’ en ‘creativiteit’.

Dankjewel !

Vandaag werd Hilde van Galerie Indigo (Damme) genomineerd door Mieke. Haar werk ligt permanent in die galerie. Nog tot 22 februari loopt er ook een tentoonstelling rond ‘sacrale symboliek’.

Wat er mij deed aan denken dat ik nog wat foto’s had liggen van deze galerie toen ik er in september ’14 een bezoekje bracht.

 

Damme is klein en leuk en er is ook op zondag veel geopend.

 

Above some pictures of an art gallery in Damme. It’s called Indigo.

Mieke Recour’s work is there on a permanent basis. Up to February 22th , there is an exhibition on sacred symbols.

3 januari 2015

happy 2015 to all of you!!!

Filed under: Algemeen — Veerle @ 12:55 pm

een gelukkig 2015!  a happy 2015! un feliz 2015! une bonne 2015!

Powered by WordPress