Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

31 augustus 2014

endlessly playing …

Filed under: pachamama — Veerle @ 7:12 pm

(English text below)

Ook leuk: een hoop restjes zijde in een schaal gooien, haaknaad en houten kralen in de aanslag … en maar haken, gewoon volgens de inval van het moment.

Er zijn redenen voor dat mijn voorraad natuurlijke kralen uit Ecuador en uit Peru weer mijn aandacht krijgt  😉

De resultaten:

 

I just love to play with colours and stitches. I combined the crocheted beads with my natural colourful beads from Ecuador and Peru.

24 augustus 2014

knitting graffiti à Nancy

Filed under: Algemeen — Veerle @ 12:31 pm

(English text below)

Ik was een paar dagen in Nancy, een aanrader voor wie van Art Nouveau houdt! Op mijn Facebook account  (Nevousinstallezpas Veerle) heb ik daar een paar foto’s van gedeeld.

In het Office de Tourisme zag ik een affiche van een yarn bombing tentoonsteling in de Jardin Botanique van Nancy. Het event is er nog te bekijken tot eind augustus.

De tuinen liggen een paar kilometers buiten de stad en het is er aangenaam wandelen. Het yarn bombing event was er als een evoluerende tentoonstelling opgevat, waar je als bezoeken ook aan kan deelnemen mocht je dat willen.

Blij dat ik daar langs geweest ben. Het kriebelde …

Above some pictures of a yarn bombing event in Nancy (France). It takes place in a large botanical garden some kilometres from the city centre. You can click on the link above to get some more information.

22 augustus 2014

holding memories ….

Filed under: inspiratie (textiel) — Veerle @ 3:07 pm

(English text below)

Hoe hou je herinneringen aan een mooie reis vast? Foto’s, kruiden, … en kleuren!

Onze trip naar Marrakech heeft ons ook een zonnig terras opgeleverd.

De inspiratie:

Zoon, met bobijntjes cordonnet als referentiekleur, naar de verfwinkel gestuurd

Uitproberen:

Het resultaat:

De echte warme zon hebben we niet kunnen meebrengen, maar het heeft toch wel wat!

Toegegeven: ik heb de orders gegeven, zoonlief heeft alles piekfijn uitgevoerd 🙂

Above some pictures of our terrace. All is inspired by the colours of Marrakech. It’s another way to keep memories alive.

11 augustus 2014

Out to Sea? The Plastic Garbage Project

Filed under: gent,tentoonstellingen — Veerle @ 8:35 pm

(English text below)

Nog tot 12 oktober 2014 in het Design Museum Gent: een geëngageerde tentoonstelling over plastic afval. Wat gooien wij allemaal in zee en wat gebeurt daarmee?

Het duurt 450 jaar eer een in zee gegooide luier is afgebroken, 1 à 5 jaar voor een sigarettenpeuk, 200 jaar voor een aluminium drankblikje … :-(  Misschien moet die afbraaktermijn wel op die producten gedrukt worden, kwestie van even na te denken vooraleer in de zee te zwieren ….

De entree tot de tentoonstelling, een fractie van wat we weggooien, behoorlijk indrukwekkend.

Het Design Museum koppelt er ook een luik aan rond upcycling, recycling, …

Namen die mij daarbij zijn opgevallen: Gino Rizzi en Rudi Respeel.

Meer info over de tentoonstelling en het Museum , klik hier.

Op de benedenverdieping loopt een tentoonstelling over de Finse meubelmaker Finn Juhl . Voor een bespreking van deze tentoonstelling, verwijs ik naar de blog ‘Waterschoenen’.

Above some pictures of an exhibition in the Design Museum in Gent. Click on the links to get more information on the Museum and participating artists.

 

 

5 augustus 2014

kleurtjes …

Filed under: Algemeen — Veerle @ 6:42 pm

(English text below)

Ook leuk, gewoon kleurtjes haken en iets mee doen. Even niet echt ontwerpen dus, maar genieten van het haken op zich en de vreugde van kleur.

Just crocheting colours

1 augustus 2014

made by oya .. in Gent

Filed under: Algemeen,gent — Veerle @ 4:09 pm

(English text below)

Made by Oya’ is een sociaal-artistiek project, een textielatelier  in de Gentse Rabotwijk. Vrouwen met diverse achtergronden werken er samen een eigen collectie uit, of werken er onder begeleiding van een gastdocent een groter project uit. Via hun website kan je er meer over vernemen, zeker eens lezen!

Hieronder een aantal foto’s van het nieuwste project ‘Uit de zon’, een gehaakte zonnewering voor het Rabotpark (Opgeëistenlaan, vlak naast het nieuwe gerechtsgebouw). Inmiddels staan er ook een mooie tafel en banken onder de zonnehemel.

Above you se some pictures of a crocheted sun protection. It is made by a women’s collective ‘Made by Oya’ Women with different backgrounds work together to create their own collections or bigger project inspired by a guest teacher.

Powered by WordPress