Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

28 mei 2014

fine arts …

Filed under: ¿tinto o blanco? — Veerle @ 8:26 pm

(English text below)

‘t  Is heerlijk bloggen deze avond: Koningin Elisabethwedstrijd voor zang Op12 en chocolaatjes van Hilde Devolder (chocolatier, Burgstraat, Gent)  in handbereik 🙂 Een genot voor meer dan één zintuig dus.

Een snoer: redelijk lang, redelijk dik, redelijk lang aan gewerkt ook 😉

En wat details:

Above my newest necklace. Kind of patchwork, I tried to add some structure and volume with different stitches.

 

27 mei 2014

Parijs РViaduc des Arts РPromenade Plant̩e

Filed under: Algemeen,shopping,tentoonstellingen — Veerle @ 5:06 pm

(English text below)

Absoluut te doen in Parijs: le Viaduc des Arts en daar bovenop de Promenade Plantée. Het eerste is een aaneenschakeling van ateliers, galerijen, winkels en een enkel café. Het tweede is een fantastische groenaanplanting bovenop de Viaduc.

Wij deden eerste de groene wandeling en keerden terug via de straat van de galerijen.

Van het aanbod van de galerijen wou ik bovenal het werk van Tzuri Gueta zien. Klik op zijn naam om naar zijn website te gaan. Daar kan je ook doorklikken naar een paar filmpjes op Youtube. Ik vind het alleszins heel mooi én origineel, de door hem ontwikkelde techniek met silicone en zijde is boeiend en verrassend. Hij heeft een heel draagbare collectie, daarnaast werkt hij ook samen met grote namen uit de haute couture wereld.

Een paar foto’s:

En ja, ik ben een paar oorbellen en een ring rijker 🙂

Nog tot 29 juni as,  is er ook werk van hem te zien in de tentoonstelling ‘Textuur’ in galerij Indigo in Damme. Ik hoop ook daar nog te geraken 🙂

En dan bovenop de Viaduc des Arts: la Promenade Plantée (zo zie je maar hoe een stad leefbaar kan blijven met wat goeie wil!)

Above a second review of my visit to Paris last week. Not to be missed: the Viaduc des Arts and above it: the Promenade Plantée.

The Viaduc houses lots of galleries, shops, …. I especially wanted to visit Tzuri Gueta’s Gallery. Above you see his name in purple/italic. If you click on it you can visit his website. I love his work a lot. Next to creating a wearable collection (yes, I bought a pair of earrings and a ring! 🙂 ) he collaborates with the great names of French haute couture.

 

26 mei 2014

Parijs – ‘Inspirations” Dries Van Noten – vaut le voyage!

Filed under: tentoonstellingen — Veerle @ 3:25 pm

(English text below)

De Guide Michelin hanteert deze aanduidingen om je te motiveren van de snelweg af te rijden om iets te gaan bekijken: ‘*intéressant, ** mérite le détour, *** vaut le voyage’.

De tentoonstelling ‘Inspirations’ over het werk (en de inspiratie) van Dries Van Noten verdient zonder enige twijfel de drie sterren aanduiding! Nog tot  31 augustus 2014 in Les Musées des Arts Décoratifs in Parijs en vanaf 4 oktober 2014 in het Momu in Antwerpen (en ik ga zeker nog eens kijken! 🙂 )

Ik kocht de bijhorende cataloog/monografie in de museumshop, maar hij is nu ook al hier te koop in het Nederlands .

Het is voor mij zo één van die uitzonderlijke tentoonstellingen waar ik gelukkig van word. De hele setting van de tentoonstelling draagt bij tot het hier en nu genieten van zijn creaties. Mij laten onderdompelen in zoveel schoonheid maakt gelukkig, ervaren uit hoeveel diverse hoeken zijn inspiratie komt (werk van collega’s, hedendaagse en historische bewegingen, kleuren, tuinen, en India uiteraard!…) doet mijn vingers heel erg kriebelen, stil worden bij de filmpjes van uitmuntende ambachtsmensen (pailletten, goudborduren, …) die voor hem werken.

Een paar foto’s :

           

I went to Paris to see the exhibition ‘Inspirations’ on the work and inspiration of the Belgian designer Dries Van Noten. (click on the links above to find out more) Up to August 31 the exhibition is in Paris, from October 4th it’s in Antwerp/Belgium).

It’s a beautiful, colourful, stylish, inspiring expo! According to me, more than worthwhile visiting!

23 mei 2014

nostalgie …

Filed under: Algemeen — Veerle @ 11:34 am

(English text below)

Ik ben volop bezig mijn atelier op te ruimen … een werk van lange adem, want het was een slagveld. Af en toe kom ik dus schatten van vroeger tegen, uit de tijd dat ik met veel dingen tegelijk bezig was 🙂

Uit de patchworktijd. De grote poes is een knuffel, de kleine poezen zijn lavendelzakjes.

 

Ook lavendelzakjes, ongeveer 25 jaar oud schat ik. Ze ruiken nog lekker en buiten een paar gebroken armen zijn de brooddeegpopjes nog intact. Van deze popjes maakte ik er voor vrienden ooit een hele hoop om als ‘doopsuiker’ te gebruiken.

En de breitijd. Een model van Kaffe Fassett:

en een model uit een Ariadne:

En dan was er ook nog een weeftijd, een kalligrafietijd, een klerenmakentijd, … de resten daarvan wachten nog op ontdekt te worden 😉

I’m cleaning up my workplace. One of the nice aspects is coming across old things. Above you see some things I made some 25 years ago 🙂

22 mei 2014

textile museum/ textile lab Tilburg

Filed under: Algemeen — Veerle @ 7:13 pm

(English text below)

Naast de tentoonstelling ‘Body Jewels’ in Tilburg, is ook het museum zelf (en het ‘Lab’) de moeite waard om te bezoeken natuurlijk. Het is echt een bruisende plek, waar gestudeerd wordt, historische weeftoestellen en hedendaagse technologieën  de bezoeker en de ontwerper inspireren en vooruit stuwen, ….

We begonnen in de museumcafetaria 🙂

  

en een selfie in deze leuke zetels 🙂

blog oto

Het tuftatelier:

  foto-3

Rood/wit … dat vraagt om extra aandacht én een buit!!! (ik vroeg en kreeg de zelfkanten 🙂 )

En er is uiteraard ook een shop 🙂

En er is nog veel meer!

 Hierbij nog een link naar een mooi verslag van andere bezoekers aan het Textielmuseum Tilburg.

 

Some pictures of the textile museum Tilburg (where the temporary exhibition ‘Body Jewels’ of my previous blogpost takes place).

 

20 mei 2014

textielmuseum Tilburg ‘Body Jewels’

(English text below)

Deze wou ik absoluut zien ‘Body Jewels’ in het Textielmuseum Tilburg (Nederland). Dus niet uitgesteld tot het blijkt voorbij te zijn, maar onmiddellijk plannen en ’t is nog gelukt ook 🙂

Deze tijdelijke tentoonstelling loopt nog tot 15 maart 2015. Ook de rest van het museum is de moeite waard, daarover meer in een volgend bericht.

Een foto-impressie (via de link hierboven nog meer foto’s op de website van het museum, ook de praktische info en uiteraard de namen van de deelnemende textielontwerpers).

      

These are some pictures I took in the Textile Museum in Tilburg (the Netherlands). Up to March 15, 2015, there is an exhibition ‘Body Jewels’. For more info, click here. The rest of the museum is also more than worthwhile visiting. I will report on it in a next blogpost.

19 mei 2014

linen and tagua

Filed under: ¿tinto o blanco?,materialen — Veerle @ 1:03 pm

(English text below)

Sinds ik het idee kreeg (dat me nog steeds niet loslaat) om puur te creëren in rood/wit … koop ik natuurlijk allerhande materiaal in deze beide kleuren. En zo gebeurt het al eens dat er zelfs niets van zijde in een juweel verwerkt is. Zoals in dit snoer: wit linnen en rood geverfde taguasnippers.

 

Since the day I got the idea of creating a collection in only white and red, of course, I buy all kind of materials in those two colours. Thus, it occurs, that there is no single silk fibre in a piece of jewellery. As is the case in this necklace: only white linen and red coloured tagua.

 

11 mei 2014

Oostende Knokke H/T – halte De Haan

Filed under: andere creatievelingen,materialen,technieken — Veerle @ 7:19 pm

(English text below)

Ik sluit mijn verslag van een paar dagen Belgische kust af, met een creatieve halte in De Haan in het atelier van Mieke Recour.

Zelf een workshop volgen, gewoon voor het plezier van samen bezig te zijn, dingen bij te leren, is leuk! Zeker bij iemand die zelf echt creatief is en veel materialenkennis  heeft. Ik was bij Mieke  voor de workshop  ‘Lampenkapje in zijde of vilt’.

Een fotoverslag:

Above some pictures of a workshop I attended at Mieke Recour’s place in De Haan (Belgian coast)

 

8 mei 2014

Oostende Knokke H/T … terug in Oostende

Filed under: andere creatievelingen,tentoonstellingen — Veerle @ 8:16 am

(English text below)

Ik moest dus nog terugkeren naar Oostende. Het moet gezegd, er is daar meer artistiek leven dan pakweg 20 jaar geleden. Weg van de lelijke dijk, zijn er echt mooie negentiende/begin twintigste eeuwse huizenrijen.

En in één van die huizen vind je kunsthuis Tussenin, ‘een thuis voor creativiteit’. Keramiste Mie Ghesquiere heeft er haar atelier en galerie. Naast haar eigen werk, zijn er ook steeds andere artiesten en andere disciplines te gast.

Momenteel zijn dat o.a. Els Martens en, voor mij een ontdekking: Marjolein Burbank met haar ‘Dresses’!

Binnenkort nog een bericht over wat het ‘zeitje’ aan creativiteit heeft te bieden 🙂

This post is about an art gallery in Ostend. By clicking on the names you can get to know more about the gallery and its artists.

6 mei 2014

don’t throw away ….

Filed under: ¿tinto o blanco? — Veerle @ 9:37 pm

(English text below)

Voor de afwerking van de geprinte sjaal, had ik een hele waaier aan roze/rode bobijntjes verzameld. Restjes weggooien, zeker van zijden draden, dat lukt me niet … Integendeel, ze vormden de inspiratie voor deze armband:

For the finishing of the scarf I printed, I used quite a lot of red silk bobbins in a wide range of shades. I did not throw the ends. On the contrary, they were the inspiration of this bracelet.

 

Older Posts »

Powered by WordPress