Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

29 april 2013

oranje!

Filed under: Algemeen — Veerle @ 10:29 pm

zonder commentaar …  no comment …  😉

Het volgende blogbericht zal weer ernstig zijn 🙂

23 april 2013

Breda, nu gaan!!!

Filed under: Algemeen — Veerle @ 8:43 pm

(English text below)

Het gebeurt niet zo vaak dat ik grote verplaatsingen maak om absoluut een tentoonstelling te zien. Dat deed ik afgelopen weekend wel: naar Rotterdam voor ‘Handmade’ en naar Breda voor ‘Textiel’.

Ik begin met Breda, want daar loopt de tentoonstelling maar tot 5 mei as!

Breda’s Museum huisvest momenteel drie zeer goeie textieltentoonstellingen: Miek Vlamings (vilt en papier), Johanna Schweizer (haakwerk) en ‘European Art Quilts VII’ (quilting)… stuk voor stuk tentoonstellingen die er zonder meer in slagen om textiele technieken te verheffen tot kunst. Het zijn geen tentoonstellingen waar je even wat inspiratie gaat opdoen om zelf thuis te beginnen handwerken. Het zijn tentoonstellingen die je vooral respect doen krijgen voor vrouwen die trouw blijven aan zichzelf en al hun creativiteit en technisch kunnen vorm geven in de geëxposeerde kunst-werken.

Een paar impressies …

European Art Quilts:

Miek Vlamings:

Johanna Schweizer:

En ik had geluk, er was een textielmarkt afgelopen zondag:

Meer info over Breda’s  museum, Miek Vlamings, Johanna Schweizer en de European Art Quilts (klik op de verscheidene namen).

Three beautiful exhibitions in Breda (Netherlands).

More information on Breda’s Museum, Miek Vlamings, Johanna Schweizer and the European Art Quilts.

16 april 2013

what are these? …

Filed under: scarfs — Veerle @ 5:45 pm

(English text below)

Wie mij op Facebook volgt, zag deze foto reeds (het is mijn meest recente wall-picture).

Grappige reacties kreeg ik daar op: blijkbaar gaat de fantasie aan de slag bij het zien van deze spermatozoïeden 😉

De ‘visjes’ waren dus het haakwerk van een volgende sjaal:

Those amongst you who follow me on Facebook saw this picture before, it’s my newest wall. It made some of my readers think of sperm activity;-) But in fact it were the crocheted elements of my newest scarf.

11 april 2013

stofjes …

Filed under: scarfs — Veerle @ 5:31 pm

(English text below)

Ik heb mij de voorbije jaren echt wel kunnen bedwingen en geen stofjes meer gekocht. Maar de verleidingen werden onweerstaanbaar ….

I did not buy any fabric the previous years. But I could not withstand the temptation anymore …

7 april 2013

jan de wilde, where are you????

Filed under: Algemeen — Veerle @ 9:47 am

(English text below)

Elk jaar opnieuw horen we ‘De eerste sneeuw’ op de radio als inderdaad ook de eerste sneeuwvlokjes vallen.

En elk jaar opnieuw horen we ook ‘Een vrolijk lentelied’ …

‘Daar is de lente, daar is de zon, bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen, ….’ Dit jaar nog niet gehoord op de radio 🙁

Twee jaar geleden heb ik mijn bloembakken al eens gevuld met gehaakte bloemetjes ter gelegenheid van de International Yarn BombingDay (klik hier voor de betreffende blogpost).

Dit jaar wou ik er de start van de lente mee vieren. De bloemen liggen klaar sinds 21 maart ll., maar de kans dat ze zouden ondergesneeuwd raken was te groot en bleek zelfs reëel.

Maar nu is het toch zover … lekker warm is het nog niet, maar er is zon. Dus maak ik de voorbijgangers aan mijn huis vrolijk (in de luwte achter het gordijn, horen we de opmerkingen en merken we dat er foto’s van genomen worden 🙂 )

En nu full speed ahead naar echte lente!


Two years ago, I filled for the first time my flowerpots with crocheted flowers, it was on International Yarn bombing Day.(click here if you want te reread that blogpost).

This year I wanted to celebrate the start of spring (March 21st) with crocheted flowers. They were ready by then, but it still felt like winter at that time, there was some more snow .. so I postponed until yesterday.

1 april 2013

zahia, la mama …

Filed under: andere creatievelingen,materialen,shopping,technieken — Veerle @ 11:27 am

(English text below)

Eerlijk, ik denk dat de juwelenpassie van velen onder ons een spoor heeft naar de workshops en het kralenaanbod van Zahia.

En zeker wie de eerste winkel in Gent heeft gevolgd, is getuige geweest van de geschiedenis van Zahia’s zoektocht naar een mooi en authentiek aanbod.

Een nieuw hoogtepunt: het Zahia-boek! Sinds afgelopen zaterdag te koop … een feestelijk moment met bubbels en hapjes en een aangenaam weerzien met Ingeborg!Het boek geeft tips (met eenvoudige, duidelijke tekeningen) en een aantal projectvoorstellen. Ook leuk: de modellen zijn allemaal Zahia-medewerksters (sommigen had ik niet eens herkend 😉 ). Info over het boek, klik hier.

(een trompe l’oeil … mijn oorbellen tussen die van het Zahia-boek)

En hoe gaat dat – altijd! 😉 – ik wou uiteraard het boek kopen en kwam buiten met een zakje kralen en plus. Allemaal glazen kralen (sinds ik las over arbeidsomstandigheden van het maken van sommige halfedelstenen kralen – zie mijn blogbericht van  24 juni 2012 – probeer ik daar toch op te letten).

De Tsjechische glaskralen die Zahia liet maken, vond ik al mooi sinds die collectie werd voorgesteld op de Zahia-blog.(je kan er ook lezen hoe ze worden gemaakt) En ze zijn echt mooi (en origineel).

Aan de slag dus:

Met een knipoog naar het ‘vroegere’ Zahia (de beker kocht ik nog in de tijd van het ruime etnische aanbod).

People that are bead-freaks in Flanders , know the Zahia-shops. They always have an original collection. And now they have  their own book!

I attended the book release last Saturday and of course, bought some beads ;-). These glass beads are Czech and esepcially designed for the Zahia-shops. I like them. I used some for the earrings above.

Powered by WordPress