Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

16 september 2012

mi mercado artesanal

Filed under: pachamama — Veerle @ 3:12 pm

(English text below)

De Spaanse avondles is opnieuw van start gegaan, alweer minstens één leuke avond per week 😉 Dus zal er hier af en toe wel een Spaans woord binnensijpelen als ik over de Pachamama collectie bericht.

El mercado artesanal dus … de heerlijke, overvloedige, kleurrijke markten van Latijns Amerika. Gelukzak als ik ben, heb ik er nu toch al een paar gezien.

En ik heb er nu thuis ook eentje gemaakt met mijn kralen, allemaal zaden, noten of vruchten.

I’m so happy my Spanish evening classes started again, at least one happy evening per week 😉

El mercado artesanal, as you find a lot of them in Latin America. I’m so lucky to have seen some of them these previous years.

And now I have my own little mercado in my workplace: all my natural beads.

13 september 2012

tagua forever

Filed under: pachamama — Veerle @ 6:44 pm

(English text below)

Toen ik in het najaar van 2010 de immense artisanaatsmarkt van Otavalo (Ecuador) bezocht, kocht ik er al een aantal tagua-kralen in frisse kleuren. Dochterlief bracht er onlangs ook nog een mooi pakje mee. Aan de slag dus!

Tagua kende ik tevoren niet. Het was via Lotte De Mey  en Mariemoo dat ik er voor het eerst van hoorde. Klik even op deze link van de website van Mariemoo, om zeer geslaagde bewerkingen te zien van een naturel taguanoot (zie de eerste zes ringen).

Tagua is een waardevol alternatief voor ivoor. Het heeft dezelfde kleur en kan evenzogoed bewerkt worden. Het past dus perfect in de filosofie van mijn Pachamama-collectie.

Zo’n taguanoot is behoorlijk groot( 3 à 4 cm). Zo’n kralen vragen dus ook een robuuste toepassing.

En voilà:

Heb nog even uitgezocht op welke manier ik deze kralen zou rijgen, ik gebruik liefst zoveel mogelijk textiel. Ik overwoog eerst een buisje, maar dit bleek toch net iets te dik om de kralen op te rijgen. En ook: zo’n buisje zou ook wel uitrekken onder het gewicht van de kralen. Het zijn uiteindelijk een aantal gehaakte kettingen geworden.

I really like tagua nut beads. As they are natural beads, they match perfecty into the philosophy of my Pachamama collection. I bought some in Otavalo (Ecuador) end 2010 and my daughter recently brought me some more.

I only got notice of tagua nuts (or vegetarian ivory) a few years ago. They  are a vegetarian alternative for ivory . Click here to watch these very lovely applications of tagua nuts by Mariemoo.

7 september 2012

allemaal hoopjes …

Filed under: pachamama — Veerle @ 7:30 pm

(English text below)

Ik amuseer me geweldig met oorbellen maken. ’t Is plezant om zo om het half uur alweer van kleur te kunnen veranderen (bij het haken van halssnoeren betekent een half uur zo ongeveer niets). En zoals dat dan gaat, ik kan niet stoppen 😉

Hoopjes die oorbellen willen worden:

Een nieuwe hoop: kralen (vooral tagua) meegebracht door dochterlief  uit Ecuador.

Een hoop schaaltjes met ingrediënten voor een reeks nieuwe Pachamama-snoeren:

En een immer rommelige werktafel!:

Above all heaps of ingredients for new earrings and necklaces. And a beautiful stack of natural beads, my daughter bought for me in Ecuador.

Powered by WordPress