Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

15 februari 2012

reliëf

Filed under: Algemeen — Veerle @ 2:57 pm

(English text below)

Poging tot opruimen van mijn atelier,

draadjes ontdekken waarvan het bestaan mij al was ontgaan,

lekker in de zetel een broche haken,

atelier is nog steeds niet opgeruimd 😉

Op het eerste gezicht zou je durven twijfelen, maar ook deze garens zijn allemaal 100% zijde.

While trying again and again to clean up my workplace,

I discover yarns I had forgotten I once bought them.

So what to do then, continue cleaning or crocheting ?

Guess what? 😉

Although, at first sight, one could have doubts about these yarns, they are 100 % silk.

6 februari 2012

vergeet-mij-nietjes … forget-me-nots …

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen — Veerle @ 1:13 pm

(English text below)

Een paar weken geleden kreeg ik een vraag om wat info over een bepaald snoer van mij, eentje uit de AD-collectie. De vrouw in kwestie vond dat snoer ‘boeiend’. Vond ik wel een interessante opmerking. Dat zij zelf  creatief bezig is, verbaasde mij dan ook  niet.

Kijk, dit is een website die zij ontwierp. Het is de site van de keramiste Catherine Clarysse, die een bijzonder mooi atelier heeft in hartje Gent (heel dicht bij het Gravensteen).

Nu terug naar het snoer. Het gaat hierover:

Els had nog een bijkomende vraag. Zij had een zilveren hanger mee, waarin een plukje haar zit van haar overleden zoontje.

Omdat ze het AD-snoer zo graag ziet, en wat bijzonders wou voor de zilveren hanger, vroeg ze om de twee op één of andere manier te combineren. We kozen voor een tweede snoer in dezelfde kleuren als het materiaal van het dikke gedeelte van het AD-snoer.

Dit is het geworden:

Omdat het van belang is dat de twee snoeren een eenheid vormen en ik vond dat het nieuwe snoertje niet méér mag gaan doorhangen, heb ik het ‘onelastisch’ gemaakt met een touwtje. Het was even zoeken naar een systeem zonder knopen, dat bovendien onzichtbaar blijft. Maar ’t is gelukt, je ziet er niks van. Zo zie je maar, dat er altijd onverwachts wat bij te leren valt.

Het is mooi te mogen bijdragen aan het koesteren van verlies. Kijk ook even naar dit blogbericht van Lotte De Mey, waar ze beschrijft hoe zij een gelijkaardige vraag heeft vorm gegeven.

Some weeks ago, I was asked to incorporate a silver hanger, into an existing AD-necklace of mine.

The silver hanger contains some of the hair of a little boy that died fourteen years ago. He is the son of the sweet lady that asked me for this necklace.

We talked over what would be the best way to combine the AD-necklace and the silver hanger. And decided on making a second necklace that would match with the first one, making it nevertheless a harmonious set.

2 februari 2012

ze hebben gouden handen

Filed under: Algemeen — Veerle @ 1:05 pm

Nu zondag 5 februari is het opnieuw Dag van de Ambachten.

Je kan alle info vinden op deze website : www.dagvandeambachten.be

Er zit op deze site een goeie zoekmachine, waarmee je een parcours kan samenstellen volgens locatie en je belangstelling.

Mocht je in Gent een creatieve toer willen doen, spring dan zeker binnen in het atelier van  Els Jacobs – Some-thing-Els, een zeer goeie vakvrouw!

Hier nog wat fotootjes van Els’ werk:

Op deze dag kan je in het atelier van Els kan je ook kennis maken met de videoprojecties op textiel van Miet van Stichel.

Powered by WordPress