Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

24 november 2011

toppings

Filed under: Algemeen,ring collection — Veerle @ 7:59 pm

(English text below)

Als het op mijn gehaakte juwelen aankomt, werk ik toch wel redelijk gedisciplineerd. Het gebeurt maar heel erg zelden, dat ik aan een nieuw ontwerp begin vooraleer het vorige juweel is afgewerkt.

Bij deze ringen lag het ietwat anders. Pure passie, om steeds maar nieuwe kleurencombinaties in een ring om te zetten. Voor deze reeks heb ik vrij gedempte kleuren gebruikt.

Op de foto’s zie je het bovenste deel van de ring, ik moet er nog echte ringen van maken, dan krijgen jullie ze nogmaals te zien. Een aantal van deze kleurencombinaties zijn speciaal uitgekozen om te matchen met de sjaals van Some-thing-els (klik hier voor het desbetreffende blogbericht)/

As for my crocheted jewellery, I’m quite disciplined. It’s only very exceptional that I start e new jewellery design before the previous is finished.

For these rings, the passion and the eager to try out new colour combinations was too heavy … on the pictures you only see the tops of the rings.

I will show you some finished rings in a few days. As some of the colour combos were especially choosen to fit with the scarfs of Some-thing-els (click here for the blogpost dealing with the scarfs of Els Jacobs).

20 november 2011

a never ending story…

Filed under: Algemeen,ring collection — Veerle @ 7:46 pm

(English text below)

Alvast tot de open deur dagen in december, zullen hier ringen (en broches ) verschijnen. Wat een heerlijke verslaving 😉

Vandaag twee kleinere reeksen.

Een paar ringen met een halve bol:

En een paar ringen met een kleinere bol op een platte schijf:

Another series of rings. I like my addiction 😉

17 november 2011

counting down …

Filed under: Algemeen,ring collection — Veerle @ 2:40 pm

(English text below)

Met het oog op de twee open deur weekends in december, heb ik me eens volledig laten gaan in het kleine spul. Broches en vooral ringen dus.

Vandaag krijgen jullie de eerste lading te zien. Het is een model dat ik reeds eerder maakte, maar nu heb vereenvoudigd qua kleur: gewoon een zwarte basis en verder alle kleurtjes van de regenboog.

Considering two upcoming open door weekends, I concentrated the previous weeks on smaller accessories: brooches and rings.

Today I show you the first series: a simple black basis with all colours of the rainbow.

12 november 2011

something else!

Filed under: andere creatievelingen,shopping — Veerle @ 5:37 pm

(English text below)

Something else …. ik moet het eigenlijk zo schrijven Some-thing-els. Da’s namelijk de merknaam waaronder Els Jacobs haar gebreide sjaals op de markt brengt.

Haar ‘vitrine’ (winkel, atelier) – Nieuwland 1, Gent( rechtover het Miat) – is nu één jaar open. Het is een heerlijk plek om te genieten van kleurpaletten en texturen.

Els breit de meeste van haar sjaals zelf op een (hand)breimachine, waarbij zij handmatig  ingrijpt in het machinale, om elke sjaal iets unieks mee te geven.

Verder heeft ze ook een collectie ontwerpen die in diverse winkels wordt verdeeld, maar ook in haar eigen winkel te koop zijn. En, jawel, daar zijn een aantal sjaals bij, die specifiek voor mannen zijn ontwerpen. Dus, hippe mannen, allen daarheen! 😉

En nieuw: een collectie sjaals waarbij Els een ontwerp maakte dat digitaal werd geprint op een hoogwaardig katoenen stof. Daarna kreeg elke sjaal iets unieks door een extra zeefdruk. Ook hier een mooi kleurenpalet … het heeft mij geïnspireerd tot een reeks ringen (die krijgen jullie later te zien).

De vitrine van Some-thing-els is open van woensdag tot zaterdag van 16u tot 19u.

En nu onmiddellijk opschrijven: extra openingsuren tijdens het eindejaar:

zaterdag 10 en zondag 11 december van 14u tot 19u

vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december van 14u tot 19u (En, joepie!, tijdens dit weekend zal ook mijn werk bij Els te bekijken zijn, en ben ik er zelf ook)

This post is about Els Jacobs, a textile designer. You can read more about her work on her website, click here.

I will be present with my work during the weekend of December 16th, 17th and 18th. Welcome!!!

6 november 2011

in the beginning …

Filed under: andere creatievelingen — Veerle @ 7:37 pm

(English text below)

Ik ben de voorbije weken veel (te veel?) met haken bezig geweest: in het weekend van  10 en 11 december as ben ik te gast bij Nik Audenaert (klik op haar naam voor haar website) in Veltem-Beisem voor een open deur. Ik heb er echt zin in!

Mijn pols heeft nood aan rust, dat voel ik 🙁

Dus heb ik mijn mand zijden stoffen nog eens bovengehaald en wat oorbellen gemaakt. Het was al lang geleden dat ik nog eens met stoffen aan de slag ging. Maar ik heb er mij mee geamuseerd. Mijn stikmachine weer bovenhalen is een optie voor de (nabije?) toekomst.

I’ve been crocheting a lot (too much?) the previous weeks:  I’m invited to participate to an open door weekend at Nik Audenaert s’ place on December 10th and 11th. I’m really looking forward too it!

But I feel that my wrist needs some rest. So I picked up my silk fabric stash and made some earrings.

5 november 2011

zen

Filed under: b & b — Veerle @ 8:33 pm

(English text below)

Terug thuis na tien dagen Frankrijk (8 dagen regen – twee dagen zon).

Toch wel wat gehaakt. Onder andere inspiratie gevonden voor een aantal buisjes die al maanden  lagen te wachten op verdere vormgeving.

’t Zijn broches geworden. De foto’s zijn getrokken in de tuin van het vakantiehuisje in de Ardèche, ook op die ene zonnige dag.

En nog een Franse uitsmijter, een mooie tekst die rond de spiegel op onze badkamer was geschreven:

“”La créativité et le génie ne peuvent s’épanouir que dans un milieu

qui respecte l’individualité

et célèbre la diversité.””


We’re back home  from a ten days trip in France (eight days of rain, two days of sunshine).

I did some crocheting! The pictures were taken in the garden of the holdiday house in the Ardèche. They are two brooches.

On the last picture you see a fragment of a French text that was written around the mirror in our bathroom there.

Powered by WordPress