Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

29 januari 2011

miss knit and miss crochet are getting married …

Filed under: Algemeen,miss knit and miss crochet,technieken — Veerle @ 5:27 pm

(English text below)

De volgende maanden zullen één en al voorbereidingen allerhande zijn. Maar ook dat kan bijzonder leuk zijn: zo ga ik volgend weekend naar London mijn voorraad zijde aanvullen! Het nuttige aan het aangename paren, ik ben er keigoed in ;-)))))))))

Het bloggen zal allicht wat minder frequent zijn, de thema’s anders.

Maar nevousinstallezpas  installeert zich niet in voorbereidingen alleen. Deze maanden wil ik ook gebruiken om verschillende nieuwe dingen uit te proberen.

Zo broed ik al veel langer op manieren om mijn haakwerk te combineren met breiwerk. Het geeft verschillende structuren en transparanties. En  ik kan volop graaien in mijn steeds groeiende voorraad zijden garens. Sommige garens komen overigens meer tot  hun recht in breiwerk dan in haakwerk, dat is nu al duidelijk.

Dit is nummer één in het huwelijk van miss Knit and miss Crochet.

All the months to come will be in the first place for preparing workshops and exhibitions. Maybe blogging  will be less frequent and the themes will be different.

Only being busy with practical prepartions would be a bit boring for me I guess. So I promised myself to use this periode to try out all kinds of  different new  things that I have been postponing before.

Above you see some pictures of my first try to combine knitting and crocheting in one jewel.

It was fun to do this!. Knitting and crocheting create different structures and textures. And I especially like the different transparency of both techniques.

Also, sometimes knitting gives more justice to a yarn than does crocheting.

What do you think?21 januari 2011

I love the sound of fusing glass …

Filed under: Algemeen,technieken — Veerle @ 7:36 pm

(English text below)

Afgelopen maandag was ik een geluksvogel! Samen met Sarah (ook een blogster, klik hier voor haar blog) en een aantal medewerksters van alle Zahia-winkels, was ik uitgenodigd om de testworkshop ‘Glasfusing – zelf glasjuwelen maken met Venetiaans glas’ mee te volgen.

Dat was genieten. ’t Was overigens lang geleden dat ik een workshop volgde die niet onmiddellijk gericht was op mijn eigen creatieve activiteiten. Moet ik vaker doen! 😉 want dat doet deugd.

Er is een externe lesgever aangetrokken om deze workshop te begeleiden: Marc Haderman . En hij doet dat goed: de sfeer is leuk. En je voelt direct dat het iemand is met veel ervaring en bagage.

Technische uitleg:

Safety first, veiligheidsbril op om glas te snijden:

Leuk materiaal om mee aan de slag te gaan:

En, eigen aan Zahia: de Venetiaanse millifiori die gebruikt worden bij het fusen:

De hotpot, klaar om naar de microgolf te verhuizen:

Gebiologeerd zitten wachten op de rode gloed die je vertelt dat het fusen volop bezig is:

Resultaten:

Daarna ga je aan de slag met allerhande findings om ringen, hangers, speldjes of oorbellen te maken.

Klik hier voor alle info ivm deze workshop.

Dit lijkt met echt iets waar je kan gepassioneerd door geraken: leren inschatten wat voor resultaat je kan verwachten en toch telkens verrast worden.

p.s. voor de haakworkshop die ik zelf geef bij Zahia, zijn er extra data voor Gent, Lier en Antwerpen ingelast. Hier vind je meer info.

Above you can see some pictures of a workshop I was invited to follow last Monday. it’s all about glass fusing with Venetion glass.

Click here for more information on this workshop in the Zahia-beadshops. (it’s in Dutch)

19 januari 2011

let’s play more and more and more …

Filed under: Algemeen — Veerle @ 7:24 pm

(English text below)

Een paar berichten geleden toonde ik al dat lange snoer in paarse tinten dat je op veel verschillende manieren kon dragen (klik hier om dat bericht nog eens te bekijken).

En het was te verwachten dat ik daar nog even zou mee doorgaan. ’t Is trouwens een ideaal ontwerp om mee te nemen op de trein.

Ik heb er inmiddels al vier gemaakt, zij het in een kortere versie, en ben nog bezig met meer en meer en meer 😉

Hier zijn de snoeren door mekaar, gewoon voor de foto:

Eén van de snoeren om te tonen hoe je het zoal zou kunnen dragen:

Some blogposts ago, I showed you a long simple necklace, that you could wear in so many ways. Click here to reread that partiular post.

You could have guessed: I made more of them. The ones you can see above, are however shorter pieces. But even these shorter versions, can be worn in several ways.

15 januari 2011

temptations … verleidingen …

Filed under: materialen,shopping — Veerle @ 3:23 pm

(English text below)

Je op internet bekend maken heeft nadelen (copycats) maar ook vooral voordelen: ik krijg bij voorbeeld soms een gouden  tip van een lezer ivm garens die ik zou kunnen gebruiken.

Zo kreeg ik via – ik weet niet meer wie het precies was : Zsazsazsu? of Yarnlot? – het bericht dat er in Berchem (Antwerpen) een nieuwe winkel was geopend: Lena en Zaza.

Lena en Zaza , ‘tegendraadse wol en stoffen’ (wat een heerlijk motto!),  is sinds oktober 2009 gevestigd in de buurt van het station van Berchem. Ik had mij reeds per mail bekend gemaakt bij mijn voornaamgenote Veerle VR en deze voormiddag trok ik er naartoe.

Het was wat te druk in de winkel voor een lange babbel, maar ’t was wel leuk. Veerle VR kiest echt voor een origneel, buiten-gewoon aanbod van hele mooie garens. O.a. haar lectuur van mijn blog over mijn permanente zoektocht naar bijzondere zijden garens in kleine hoeveelheden, hebben haar de stap doen zetten naar een eigen winkel. Het is overigens, bij mijn weten, de enige winkel in België waar Habu-garens te koop zijn.

Voor wie op zoek is naar authentieke, natuurlijke  garens (zijde, wol, linnen, papier, bamboe … soms zelfs handgesponnen en/of handgeverfd) :  check hier de website van Lena en Zaza. Ik heb er alleszins mijn haakhartje opgehaald.

Voor brei-en haakfanaten, is een bezoek aan Lena en Zaza  een verplaatsing meer dan waard. Veerle VR vertelde dat ze zelfs een klant uit Parijs had gehad, voor wie de verplaatsing naar Berchem dichter was dan een verplaatsing naar Montpellier (waar ook Habu te koop is). Zo zie je maar dat je je met passie en authenticiteit nog kan profileren in tijden van crisis en internet.

Ik kom er alvast nog terug.

Voor wie partner of kinderen wil meenemen: vlak in de buurt is er ook nog De kleine prins (een boekhandel met een mooi aanbod), Alex (stripwinkel), Kikker en Ko (toffe speelgoedwinkel) en de prachtige Cogels Osylei!

En nu kruip ik weer in mijn atelier … mmmmm, inspiratie te over met de nieuwe garens!

Maandag spoor ik overigens weer richting Antwerpen, voor alweer een plezante creatieve dag …

This blog is about a new yarn shop in Antwerp:’ Lena and Zasa’. It’s very close to Berchem railway station, so even if you don’t drive a car (like me) it’s easy to get there.  Click here to go to the website of the shop, so you can see what original and authentic yarns they sell.

12 januari 2011

african plans

Filed under: african diva's,Algemeen — Veerle @ 5:19 pm

(English text below)

Afrika is hier al een paar weken ‘hot’ in huis. Zoon (mijn fotograaf) had een paar weken geleden aangekondigd dat hij met iemand, overland, zou meereizen naar Mali. Balancerend tussen bezorgd zijn en steunen, had ik hem toch  ook al wat wegwijs gemaakt in het kralenaanbod van Mali;-)

Gisteren is beslist van niet overland naar Mali te reizen wegens te onveilig in West-Afrika (onlusten in Tunesië en Algerije, Franse gijzelaars in Niger, betwiste verkiezingen in Ivoorkust, …). Zoon ontgoocheld … maar er volgt wel een nieuw avontuurlijk plan.

Ook de tentoonstelling van Mariemoo! en mij komt dichterbij. Ik heb vandaag zelfs al de drank voor de vernissage in Gent besteld 😉

Er moet nog een bruidsjuweel worden afgewerkt (zoals in elke ‘echte’ modeshow, zal het laatste werk voor de bruid zijn 😉 En zo tussen alle andere activiteiten door, blijf ik zin hebben in juwelen met een Afrikaans accentje.

Dit snoer bij voorbeeld.

Je kan het als choker dragen,

of iets langer.

Je kan het kraleneinde als slotje achteraan dragen,

of juist als accent vooraan.

Africa has been ‘hot’ in our home the previous weeks. Our son (my photographer) announced us three weeks ago that he wanted to go overland to Mali, joining someone who planned to see friends there; yesterday they decided to cancel this plan, because it is not safe in West-Africa (Tunesia, Algeria, Niger, ….). I admit, I was worried, but I also had started introducing to him the world of Mali beads 😉

He’s disappointed, but he surely will make new adventurous plans!

In the meantime the preparations for the Mariemoo!/Nevousinstallezpas exhibition in May, continue! I’m still workin on a bridal necklace (like in all fashion shows).

I guess, this African inspiration will never leave me entirely, as you can see on the above pictures.

8 januari 2011

and here they are!

Filed under: Algemeen — Veerle @ 7:51 pm

(English text below)

Guess what! Ik zit hier op een splinternieuwe laptop te tokkelen … de stroomtoevoer van de vorige had de geest gegeven (ik had backups!). Maar ’t gaat hier nu traagjes vooruit, een andere Photoshop (nu in het Nederlands, daarvoor in het Engels). En ik heb hier nu een numeriek klavier, wat betekent dat ik hier niet echt in het midden van het toetsenbord zit te werken ), enz …

Maar toch, hier zijn de afgewerkte ontwerpen die nu onderweg zijn naar de Zahia-winkels. Ik toon ze jullie in dezelfde volgorde als ik de kralen toonde in mijn vorige blogbericht.

Guess what! I’m working on a brandnew laptop! Hurray!

Blogging is a bit slower now, because I have to get accustomed to the new versions of the software, the keybord is different…

But, as promised, I show you above the finished designs of the chokers made with the beads from the Zahia-shops. yYu can read more about them in my previous blogpost.

5 januari 2011

calendar girl

Filed under: Algemeen — Veerle @ 7:34 pm

(English text below)

Nee, nee, ik breng geen naaktkalender op de markt voor ‘het goede doel’ 😉 ‘k Vond dit vooral een plezante intro om jullie een kijkje te gunnen in mijn agenda van de komende maanden. Alles wat hieronder is aangestipt, heeft te maken met mijn haakpassie …

Zal ik eens beginnen met de reeks workshops die door Zahia zijn geprogrammeerd? Leuke uitnodiging was dat: kunnen we eens niet iets samen doen? Ja dus, graag!

Je vindt alle mogelijke informatie over de geplande workshops op de website van Zahia. Hier klikken en je komt rechtstreeks bij de workshop ‘Een choker ontwerpen met gehaakte en etnische kralen’ terecht. De workshop gaat door in alle vijf de Zahia-winkels (Gent, Antwerpen, Hasselt, Lier en Brugge).

Ik mocht vandaag in Zahia Gent gaan shoppen om chokers te maken, die dan in de diverse winkels zullen terecht komen als voorbeeld.

Niet alle kralen uit het Zahia-aanbod zijn geschikt (de boring moet vooral groot genoeg zijn om over de choker te schuiven), maar er zijn er meer dan genoeg die dat wel zijn.

Snuisteren in de bakken met vintage Murano-glas:

en in mijn favoriete bakken met etnische kralen:

We zullen de workshop beginnen met het uitkiezen van de kralen, dat was wat ik vandaag ook deed:

– vintage Muranoglas, verzilverde kraal en glazen etnische kralen:

– twee vintage Muranoglas kralen en glazen etnische kralen:

– etnische kralen van gerecycleerd glas en oude witte glazen kralen:

– hele leuke groen/gele glazen kralen (in de winkel UFO’ s genoemd ;-)), een verzilverde kraal en etnische glazen kralen:

Ik hoop tegen zaterdag afgewerkte chokers te kunnen laten zien. Gent, Lier, Hasselt, Antwerpen en Brugge, here I come ! ;-)))

This blogpost is about a series of workshops I’m going to give in my favourite beadshop Zahia. We’re going to combine the lovely beads of the shop with crocheted beads.

Above you see what I choose in the shop to make some examples.

If you might be interested , you can find all practical information on the Zahia website, click here.

I’m really looking forward to it!

1 januari 2011

happy new year!

Filed under: Algemeen — Veerle @ 12:36 pm

Powered by WordPress