Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

29 november 2010

armbanden / bracelets

Filed under: Algemeen,technieken — Veerle @ 6:38 pm

(English text below)

Het grootste gat in mijn collectie juwelen: armbandjes.

Ik draag zelf eerder uitzonderlijk een armband. En ik maak ze ook weinig. Heeft ook wel te maken met de techniciteit van een armband: je moet hem zelf aan en uit kunnen doen (bij een snoer is dat veel makkelijker) en hij moet z’n vorm ook behouden. Met het materiaal en de haaktechniek die ik gebruik, is dat laatste toch wel wat zoeken.

Maar ik heb wat licht gezien 😉 Deze armbandjes zijn gehaakt rond een platte elastiek .. en het werkt. Ik kan ze zelf aan en uitdoen en ze behouden hun diameter. Nog meer van dat dus … Hoewel ik ook zoekende ben een armband te sluiten met iets van leer … we’ll see…

Bracelets is the biggest blind spot in my jewellery collection. I almost don’t wear bracelets myself.  And for me it ’s the most difficult piece of jewellery to design: it’s very important that the one who wears can open and close it herself. And it is also important that it keeps its diameter, which is not evident working with silk and crochet techniques.

The bracelets you see above are crocheted around some rubber band. And it works pretty well: it turned out  easy to put them around my wrist. So, there will be more bracelets in my collection soon.

28 november 2010

with love from ecuador, the last one

Filed under: Algemeen — Veerle @ 8:44 am

(English text below)

Dit is het laatste van de drie snoeren die ik haakte in Ecuador.

Een keuze maken uit al mijn draadjes, om mee te nemen op vakantie , is een bewogen bezigheid 😉 Een ontwerp zit op dat moment nog niet in mijn hoofd, het is dan vooral een keuze van kleuren en texturen. Inpakken en weer uitpakken, nog eens naast mekaar leggen … en uiteindelijk een doosje volproppen.

Het werd een hele doos gevuld met blauwe en paarse tinten. En op de evenaar besloten om er een spiraalsnoer van te maken. Ik haakte er reeds eerder eentje in groene tinten (klik hier voor het betreffende blogbericht en foto’s). En er liggen nog twee dansende spiralen te wachten op een fotograaf …

Hier is dus de blauwe. Geen silk’n things-snoer, want enkel zijde gebruikt. Wel voor wat reliëf gezorgd door het gebruik van de draden (o.a. bouclé) en wat extra steekjes boven de rijen vasten.

Preparing boxes of threads to take with me on a holiday, is quite a time consuming action. At that moment, I don’t have the design of the necklace in my mind yet. It’s in the first place picking out textures and colours.

For this third necklace I crocheted in Ecuador, I filled a box with blue and lilac shades. And I made another sprial necklace with it. I made a green one before, click here to read the concerning blogpost and pictures.

Keep coming back to my blog .. .quite some new jewellery is ready, but still waiting to be photgraphed.

24 november 2010

magazines

Filed under: Algemeen — Veerle @ 6:45 pm

(English text below)

In de blogs die ik volg, wordt er wel vaker verwezen naar een mooi tijdschrift. Zo eentje om lang te bewaren en vol inspiratie.

Onlangs heb ik twee van die verzorgd uitgegeven magazines in huis gehaald: Flow (Nederlands) en Selvedge (engelstalig textieltijdschrift)). Aanraders voor op de trein of voor een gezellig moment me-time!

Een paar weken geleden ook een ander magazine leren kennen: Plusmagazine, een maandblad ‘voor jongeren boven de 50’ … tja, daar hoor ik ook bij ;-). Naast de obligate artikels over gezondheid en geld, is er ook een rubriek “Zo ben ik” ,over 50-plussers en hun bijzondere hobby.

Jawel, ik ben daar voor geïnterviewd, mét photoshoot. Als ik het goed heb begrepen, zou ik te kijk staan in het januarinummer … wordt vervolgd 😉

Omdat ik zowel de journaliste als de fotograaf in mijn atelier heb ontvangen, moest er behoorlijk opgeruimd worden 😉 Meteen wel een goeie gelegenheid om wat snapshots te nemen in mijn paradijs op zolder.

Some of the blogs I follow, regularly mention lovely magazines that are worthwhile buying, reading and keeping. I bought two of them to take with me on my regular traintrips: Flow (Dutch magazine) and Selvedge (English). They’re both really lovely to have!

Another magazine that came on my path is Plusmagazine (a Flemish monthly for youngsters above 50). They have a series called “That’s who I am”,  interviews with 50-plussers on their special hobby.

And I was interviewed for that purpose. As I welcomed both the journalist and the photographer in my workplace, cleaning was a very urgent thing to do 😉 But at the same time it gave me the opportunity to make some snapshots of my workspace (without all the mess that is usually houses;-).

21 november 2010

yards and miles

Filed under: Algemeen,silk 'n things — Tags: — Veerle @ 8:21 pm

(English text below)

Tijd vliegt … ik ben inmiddels al een maand terug uit Ecuador. En heb nog wat te tonen.

Eerst dit: ik heb ook op het vliegtuig zitten haken. Geen problemen gehad bij de security check. Ik had in mijn handbagage een haaknaald mee, eentje waarvan de houder (de bovenste helft dus) in plastiek was. En ik had er een haakwerkje bij gestoken dat al een eind was gevorderd, aldus meende ik de veiligheidsagenten te kunnen overtuigen van de goeie bedoeling van dit puntig instrument. Maar zo’n vaart liep het niet, ik mocht gewoon door, geen enkele vraag werd me gesteld.

En hier zijn ze, made in Ecuador:

Silk’n things nummer zeven: zijde en vilt.

Leuk detail: de zijde van dit snoer kocht ik in Stockholm.

Nog een Silk’n things (nummer acht): heelwat yards verschillende texturen zijde, in bij mekaar kleuren.

En iets nieuws geprobeerd, een soort van netje gehaakt rond één van de vilten kralen.

Dit groen/rode snoer is langer dan het vorige.

De volgende keer toon ik het derde snoer dat ik in Ecuador haakt.

Time flies! It’s already one month that I am home from Ecuador.

Did I tell you that I managed to take a crochet needle on the plane? I had one in my handluggage. It was a model half metal, half plastic. And I added a crochet work in progress, so it was was clear what the good intentions of this instrument were.

Above, I show you the necklaces I made all these miles away from my hometown. The necklaces belong to the Silk n’ things collection.

I made one more necklace overseas, which I will show you next time.

20 november 2010

sweet ladies

Filed under: Algemeen — Veerle @ 8:49 pm

(English text below)

Twee fotootjes van de Stiel en Stijl beurs in Heverlee vorig weekend.

Lieve dames die mijn werk dragen:

Links: Marie van Mariemoo (mijn felgewaardeerde PR-vrouw op de beurs) , rechts: Greet van Fleurfatale (mijn buurvrouw op de beurs).

Nog een beursvrouw, de vingers van Els van Pelskesvilt:

Above you see some pictures of sweet ladies wearing my work, during the fair I attended last weekend.

10 november 2010

with love from thailand … more beads

Filed under: Algemeen — Veerle @ 1:22 pm

’t Is bijna Stiel en Stijl en er wordt hier in huis intens voorbereid: oorbellen maken, spullen verzamelen om de stand in te richten en ook nog haken en rijgen.

Ook de voorraad snoeren ‘Voyage au bout du monde’ groeit. En niet in het minst doordat ik mijn kleine  ‘winkeltje’ wereldkralen heb kunnen aanvullen met een supermooi kadoo: natuurkralen uit Thailand, gekregen van Sandra van zsazsasu:

Uiteraard ging ik er onmiddellijk mee aan de slag:

Ook de voorraad chokers is aangevuld, een blik op mijn (te volle) werktafel op dit moment:

DUS:

tot op Stiel en Stijl, nu vrijdag, zaterdag en zondag!!!!  Alle info op de website.

7 november 2010

preparing for S & S …

Filed under: Algemeen — Veerle @ 2:57 pm

Dag allemaal,

Ik kom nog eens buiten 😉

Volgende week gaat de tweede editie van Stiel & Stijl door, met nog meer deelnemers dan vorig jaar.

Van op de website van Stiel & Stijl (zie onderaan) kan je doorklikken naar de website of blog van de meeste deelnemers.

Op de facebook-pagina van Stiel & Stijl (zie ook onderaan) zie je ook foto’s van wat je op de beurs kan verwachten.

Place to be:

het oude gemeentehuis van Heverlee, Waversebaan 66.

voor treinreizigers: de trein van Brussel naar Ottignies stopt in Heverlee, vanaf het station is het niet ver te voet; en vanaf het station van Leuven zal er wel een bus zijn richting Heverlee

voor dagje-weg-liefhebbers: op zondagvoormiddag is er markt in Heverlee

nog een tip: in het M-museum in Leuven loopt op dit moment een overzichtstentoonstelling van het beeldend werk van Joke Van Leeuwen,( my all time favourite kinder/jeugdliteratuur en zoveel meer schrijfster …)

Openingsuren van de beurs:

Vrijdag 12 november van 19u tot 22 u

Zaterdag 13 en zondag 14 november: van 10u tot 17u

www.stielenstijl.be –

www.facebook.com/StielenStijl

Powered by WordPress